Petru Luhan a primit premiul pentru europarlamentarul anului

on . . Accesări: 1361

2263 rsPetru Luhan a primit premiul 'Europarlamentarul anului', acordat în premieră în cadrul Care Awards, pentru implicarea lui în domenii precum scleroza multiplă, cancer şi medicină personalizată, informează vineri un comunicat al grupului PPE dat publicităţii la Bruxelles.

Care Awards sunt decernate în fiecare an pentru categorii precum sănătate publică, mediu, siguranţa publică, drepturile omului, violenta în familie sau educaţie.

Este primul an când a fost creat şi premiul 'Europarlamentarul anului', pentru care criteriile de selecţie au fost angajamentul faţă de proiectele promovate, impactul acestora asupra societăţii, creativitate şi sustenabilitatea pe termen lung. Care Awards sunt acordate de Asociaţia Europeană a Agenţiilor de Comunicare (EACA).

'Mă bucur foarte mult pentru acest premiu care îmi încununează munca din ultimii patru ani. Consider în continuare că sănătatea este un domeniu prioritar şi este de datoria noastră să asigurăm cele mai înalte standarde pentru cetăţenii europeni.

În ceea ce priveşte sistemul medical românesc, cred că este esenţial ca ţara noastră să îşi contureze o strategie clară  pe termen mediu, astfel încât toţi decidenţii, indiferent de culoarea lor politică, să o poată urma. Cetăţenii români trebuie să beneficieze de servicii de sănătate la aceleaşi standarde ca şi cei din UE', a declarat eurodeputatul PDL Petru Luhan despre premiul primit la 5 iunie.

Petru Luhan este nominalizat şi la premiul 'Europarlamentarul Anului 2013' secţiunea sănătate, în cadrul galei 'MEP Awards' organizată de publicaţia 'The Parliament Magazine', alături de eurodeputatul PSD Ciprian Tănăsescu. Votul pentru nominalizaţii la cele 20 de categorii se încheie vineri, 7 iunie, iar premiile vor fi decernate în cadrul unei gale care va avea loc la 25 iunie.

Nominalizatii la Europalamentarul Anului 2013 in Sanatate.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!