Nominalizatii la Europalamentarul Anului 2013 in Sanatate

on . . Accesări: 1553

Claudiu Ciprian Tănăsescu şi Petru LuhanEurodeputaţii Claudiu Ciprian Tănăsescu şi Petru Luhan, din delegaţiile PSD şi respectiv PDL în Parlamentul European (PE), au fost nominalizaţi la premiul 'Europarlamentarul Anului 2013' secţiunea sănătate, în cadrul galei 'MEP Awards' organizată de publicaţia 'The Parliament Magazine'.

Votul pentru desemnarea eurodeputatului cel mai activ în 2012 în domeniul sănătăţii a început luni şi se va încheia la 7 iunie.

Claudiu Ciprian Tănăsescu, membru al Comisiei de mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI) a PE, a declarat că este onorat de această nominalizare.

'Cred în puterea unei societăţi sănătoase şi în puterea momentului. A investi acum în sănătate se traduce în creştere economică, performanţă, îmbătrânire activă şi sănătoasă în viitor', a declarat eurodeputatul PSD, care a adăugat că se simte 'foarte devotat cauzei de a contribui la creşterea accesului populaţiei generale la diagnostic şi tratament adecvate, dar şi la reducerea inegalităţilor şi a cazurilor de excludere socială ca urmare a unei boli. Bolile de astăzi necesită strategii preventive, intervenţie activă şi cercetare continuă'.

Celălalt eurodeputat român nominalizat, Petru Luhan, a fost propus pentru acest premiu de către Platforma Europeană pentru Scleroza Multiplă.

Europarlamentarul PDL a iniţiat anul trecut o declaraţie scrisă referitoare la scleroza multiplă adoptată în plenul PE, care prevede standardizarea tratamentelor pentru scleroză multiplă pe întreg teritoriul statelor UE, specializarea cadrelor medicale în tratarea acestei afecţiuni, mai multe fonduri pentru cooperarea ştiinţifică a statelor UE în domeniul cercetării şi indentificării celor mai bune forme de tratare a acestei afecţiuni, politici flexibile de angajare a acestor persoane şi realizarea unui registru unic european al tuturor bolnavilor de scleroză multiplă.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!