Programul naţional de transplant - unul dintre cele mai importante

on . . Accesări: 1737

Programul naţional de transplantPeste 3.500 de proceduri de transplant au fost realizate de la debutul Programului naţional de transplant şi până în prezent, iar numărul donatorilor a crescut de la un an la altul, informează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit MS, Ziua Naţională a Transplantului în România este un prilej de conştientizare a faptului că transplantul salvează vieţi. Programul naţional de transplant este unul dintre cele mai importante implementate de către Ministerul Sănătăţii, aflat în coordonarea Agenţiei Naţionale de Transplant.

Faptul că, de la înfiinţarea programului şi până în prezent, au fost realizate peste 3.500 proceduri de transplant, iar numărul donatorilor a crescut de la un an la altul înseamnă că eforturile autorităţilor din domeniul sanitar, dar şi ale societăţii civile pentru conştientizarea importanţei transplantului şi pentru dezvoltarea acestui sector sunt recunoscute.

Ministerul Sănătăţii intenţionează dezvoltarea acestui domeniu şi îmbunătăţirea activităţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

De asemenea, tot pentru optimizarea programului, Ministerul Sănătăţii se află în faza de avizare a criteriilor de acreditare a unităţilor care efectuează proceduri de transplant.

Sursa: AGERPRES

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!