MS şi Salvaţi Copiii vor încheia un parteneriat pentru pregătirea de acţiuni comune pe linia reducerii mortalităţii infantile

on . . Accesări: 1499

salvati copiii RSMinisterul Sănătăţii şi Asociaţia Salvaţi Copiii vor încheia un parteneriat pentru pregătirea unor acţiuni comune care să ducă la reducerea mortalităţii infantile, dar şi pentru definitivarea strategiei de sănătate mintală.


Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi Adrian Pană, secretar de stat în MS, au avut joi o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Copiii, ocazie cu care s-a convenit asupra acestui demers.


Ministerul Sănătăţii a cerut o întâlnire între specialiştii săi şi reprezentanţii asociaţiei în care să se pună accentul pe sănătatea copiilor şi a nou-născuţilor şi în care să se găsească soluţii pentru reactivarea reţelelor de asistenţă comunitară, ca suport la nivelul comunităţilor, precizează MS.


Potrivit Ministrul Sănătăţii, se doreşte ca, în această perioadă, să fie redefinit conceptul de medicină comunitară şi integrarea acesteia în strategia naţională de sănătate. De asemenea, se vor evalua programele naţionale de sănătate.


În opinia oficialilor Ministrul Sănătăţii şi a specialiştilor în sănătate publică, populaţia trebuie să fie reconştientizată asupra a ceea ce înseamnă prevenţie, inclusiv prin măsuri simple, ca de exemplu vaccinarea.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!