Pierderea cu 5% din greutate oferă un efect optim asupra sănătății obezilor (studiu)

on . . Accesări: 1760

 

 

 

Potrivit unui studiu publicat în revista americană 'Cell Metabolism', pentru ca persoanele obeze să-și îmbunătățească starea de sănătate, este necesar să slăbească măcar 5% din greutatea lor corporală, informează AGERPRES.

"Aceste rezultate arată că pierzând în greutate doar 5% se obțin mai multe beneficii pentru sănătate", a spus dr.Samuel Klein, director al centrului de nutriție umană de la Universitatea Washington din St Louis (Missouri), care a publicat acest studiu în versiunea online a revistei.

 

Obezitatea poate scurta viața cu 8 ani

"Recomandările actuale pentru tratamentul obezității sunt de a reduce greutatea între 5% și 10%, dar pierderea a 5% din greutate este mult mai ușor de făcut, astfel încât acești pacienți ar trebui să se concentreze pe acest procent'', a explicat el.

Studiul, realizat pe 40 de persoane obeze, a arătat că reușind această modestă pierdere în greutate, pacienții reduc semnificativ riscul de diabet și de boli cardiovasculare, ameliorând în același timp funcția metabolică a ficatului și a altor țesuturi.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!