Timiş: Două prelevări de organe de la doi adolescenţi au avut loc în câteva ore la Spitalul Judeţean

on . . Accesări: 1479

 

 

 

Luni, 6 aprilie, echipe de medici din Timişoara şi din ţară au prelevat organe vitale ale unei tinere de 16 ani din Cenad, care a fost accidentată grav săptămâna trecută de un tânăr beat ce conducea un autoturism de lux.

Ea a ajuns să fie internată la Spitalul Judeţean Timişoara în comă de gradul IV, iar medicii au făcut tot posibilul să o salveze, dar luni a fost declarată moartea cerebrală a adolescentei. Familia a fost de acord cu prelevarea organelor fiicei lor pentru a salva alte vieţi.

 

"Ficatul a ajuns la Bucureşti, iar rinichii la Cluj. Inima nu i-a fost prelevată pentru că fetei i s-au administrat foarte multe antibiotice şi o medicaţie foarte puternică pentru a o ţine în viaţă şi, de aceea, cordul nu mai prezenta calitatea cerută de standarde. De aceea nu am putut preleva nici pancreasul", a declarat marţi pentru AGERPRES asistentul medical Dan Ilincariu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Timiş.

Potrivit lui Dan Ilincariu, în aceeaşi noapte a avut loc şi o a doua prelevare de organe de la un adolescent de 17 ani, care a suferit un anevrism cerebral rupt şi luni a intrat în moarte cerebrală. "De la băiat s-au prelevat rinichii, care au ajuns la Cluj, ficatul, preluat de echipa de la Bucureşti, şi inima, care a ajuns la Târgu Mureş", a afirmat Dan Ilincariu.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!