Concurs naţional pentru ocuparea posturilor vacante de medici din unităţile sanitare publice

on . . Accesări: 6722

evaluare.jpgMinisterul Sanatatii organizeaza la data de 29 iunie 2009, concurs national pentru ocuparea posturilor vacante de medici din unitatile sanitare publice, de catre specialisti si rezidenti ultimul an, aprobate prin Memorandum în sedinta Guvernului României din data de 18 februarie 2009. Lista posturilor publicate la concurs pe judete, unitati sanitare si specialitati, precum si metodologia organizarii si desfasurarii concursului sunt publicate pe site-ul Centrului National de Perfectionare în Domeniul Sanitar www.perfmed.ro. Concursul national de ocupare a acestor posturi se desfasoara la nivelul directiilor de sanatate publica din centrele universitare medicale: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Târgu Mures si Timisoara.

La concurs se pot prezenta:
a. pentru posturile de specialisti, medici primari si specialisti, confirmati în specialitatile în care sunt publicate posturile pentru care doresc sa concureze;
b. pentru posturile de rezidenti ultimul an, medici rezidenti ultimul an, confirmati în specialitatile în care sunt publicate posturile pentru care doresc sa concureze, precum si medici înscrisi la a doua specialitate în regim cu taxa aflati în ultimul an de pregatire.
c.Pentru posturile de medici medicina generala se pot prezenta medici medicina generala cu drept de libera practica, primari si specialisti medicina generala/medicina de familie si rezidenti aflati în ultimul an de pregatire în specialitatea medicina de familie, cu exceptia a 5 posturi de medici medicina generala publicate la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti pentru care înscrierea candidatilor este conditionata si de prezentarea atestatului în urgente prespitalicesti.
d. Pentru posturile de medici dentisti se pot prezenta medici dentisti cu drept de libera practica, precum si primari sau specialisti în specialitatea stomatologie generala.

Tematica de concurs este cea prevazuta pentru ocuparea posturilor de specialisti.

Înscrierea la concurs se face la nivelul directiei de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti pe teritoriul careia se afla posturile pentru care se concureaza, pana la data de 15 iunie 2009, inclusiv; Dosarele de înscriere se vor depune separat pentru posturile de specialisti, rezidenti ultimul an, medici medicina generala, medici medicina generala cu atestat în urgente prespitalicesti si respectiv medici dentisti.
Candidatii se pot înscriere la concurs pentru posturile publicate de un singur judet, respectiv municipiul Bucuresti.
Dosarul de înscriere al candidatului trebuie sa contina urmatoarele documente:
a) cererea de înscriere la concurs, cu numele de familie, initiala tatalui si toate prenumele înscrise în buletinul/cartea de identitate. În cerere se vor mentiona judetul si specialitatea pentru care concureaza;
b) xerocopia buletinului/cartii de identitate sau pasaportului (paginile din care reies numele si prenumele candidatului, precum si data nasterii);
c) copia legalizata a diplomei de licenta de medic, stomatolog (medic dentist);
d) adeverinta eliberata de unitatea în care sunt încadrati, din care sa reiasa specialitatea în care sunt confirmati ca primari, specialisti sau rezidenti ultimul an si numarul ordinului ministrului sanatatii de confirmare, respectiv medici
medicina generala sau medici dentisti. Candidatii neîncadrati vor prezenta copie legalizata a cartii de munca;
e) certificat medical privind starea de sanatate în care se precizeaza ca este apt/inapt din punct de vedere medical;
f) copie legalizata a actelor doveditoare (certificat de casatorie etc.), prin care si-a schimbat numele;
g) acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevazut în anexa nr. 2;
h) copie xerox dupa certificatul de membru al colegiului profesional, respectiv autorizatie de libera practica;
i) chitanta de plata taxei de 440 lei, achitata prin mandat postal sau ordin de plata în contul CNPDS nr.RO72TREZ7025025XXX000266, deschis la Trezoreria sector 2 Bucuresti, C.U.I. 16142125 si cod cont 5025 .

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!