Examen de obţinere a gradului de medic primar

on . . Accesări: 10014

Ministerul Sănătăţii Publice organizează la data de 29 septembrie 2008 concurs – examen pentru obţinerea gradului de medic primar, respectiv medic dentist primar. Numărul de locuri publicat la concurs reprezintă un procent de 75% raportat la numărul total de înscrişi pentru fiecare specialitate în parte. Pentru specialităţile în care concursul se desfăşoară în mai multe centre universitare, acest procent va fi aplicat de fiecare centru în parte în funcţie de numărul candidaţilor care au optat pentru centrul respectiv.
 În cazul specialităţilor pentru care concursul se poate organiza în mai multe centre universitare desemnarea de comisii de examinare este condiţionată de minimum 12 opţiuni pentru centrul universitar respectiv. În cazul în care numărul opţiunilor este mai mic de 12 candidaţii vor putea opta pentru un alt centru în care se organizează concursul.
 La acest examen se pot înscrie medicii care practică specialitatea pentru care concurează cu minimum 5 ani vechime ca specialişti, până la data de 31 decembrie 2008.
 Înscrierile se vor face la ASP-urile judeţene şi la ministerele cu reţea sanitară proprie în perioada 25 august – 8 septembrie inclusiv. Cadrele didactice şi de cercetare ştiinţifică vor depune actele în aceeaşi perioadă la Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti.
 Dosarul de înscriere la concurs trebuie să conţină următoarele documente:
- cerere de înscriere cu precizarea specialităţii pentru care candidează concurentul, respectiv centrul universitar pentru care se optează – în cazul în care pentru specialitatea respectivă concursul se desfăşoară în mai multe centre
- copie xerox după diploma de medic
- copii xerox după documentele care atestă schimbarea numelui, dacă este cazul
- adeverinţă eliberată de unitatea în care este încadrat medicul din care să reiasă specialitatea în care este confirmat şi încadrat ca şi medic specialist, numărul ordinului MSP de confirmare precum şi vechimea ca medic specialist până la data de 31 decembrie 2008
- medicii care desfăşoară activitate în cabinete medicale individuale organizate în baza O.G. nr. 124/1998 vor prezenta adeverinţe eliberate de inspectoratul teritorial de muncă din care să reiasă vechimea de minimum 5 ani ca medici specialişti până la data de 31 decembrie 2008 şi numărul ordinului MSP de confirmare, se va menţiona seria şi nr. carnetului de muncă, sau copia xerox a cărţii de muncă cu înscrisurile la zi
- cadrele didactice încadrate la catedre fără corespondent în nomenclatorul de specialităţi vor anexa pe lângă adeverinţa de la UMF şi o adeverinţă din care să reiasă că desfăşoară activitate integrată/cumul de funcţii ca medici specilişti de minimum 5 ani până la data de 31 decembrie 2008. în specialitatea în care vor susţine concursul. Această adeverinţă se va eliberată de conducerea unităţii în care se desfăşoară această activitate.
- copie xerox după adeverinţa de liberă practică/certificatul de membru al CMR
- chitanţă de plată a taxei de 500 RON achitată prin mandat poştal în contul IBAN al Centrului Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, nr. RO72TREZ7025025XXX000266, DESCHIS LA Trezoreria sector 2, Bucureşti, cod cont 5025, cod fiscal 16142125.
Detalii privind centrele universitare în care se va desfăşura concursul, tematica şi baremele de punctaj vor fi publicate în curând pe site-ul nostru.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!