Onchorynchus tschawitcha - remediu homeopatic pentru indigestii

on . . Accesări: 3599

somon.jpgÎn ultimii ani se utilizează remedii homeopatice din ce în ce mai noi, multe dintre ele preparate din surse variate - din peşti sau insecte ori alte surse animale. Somonul este un peşte mult utilizat în alimentaţie, fiind unul dintre cei mai apreciaţi peşti pentru carnea moderat grasă şi nutritivă pe care o are. Din somon se prepară un remediu homeopatic numit Onchorynchus tschawitcha, utilizat în situaţii de indigestii repetate, indiferent de alimentele mâncate. Stări de balonare şi distensie, după orice fel de masă; stare de foame intensă şi agravare generală la foame şi ameliorare generală după masă, dar simptome digestive agravate după masă (gaze, balonări, zgomote hidroaerice etc).
În paralel, pacientul/pacienta poate prezenta şi alte simptome precum:
rinită alergică, cu secreţii nazale care curg din nas ca de la robinet, secreţii apoase profuze, frecvente episoade de coriză
diaree cu scaune apoase
lăcrimare intensă, apoasă
salivaţie profuză şi retracţia gingiilor
urinare frecventă, în special noaptea
vremea umedă şi rece o agravează în general
Se poate observa la majoritatea simptomelor de mai sus apariţia recurentă a „apei” şi „scurgerilor apoase” la toate nivelele (ochi, gură, scaun, urină, etc). Ca şi cum pacienta este plină de apă, iar din prea plinul respectiv se scurge şi la exterior.
Fiind de asemenea un remediu de origine animală, prezintă şi numeroase simptome tipic animal:
dorinţa de călătorie şi de a schimba locurile; iniţiază o călătorie cu orice oportunitate posibilă.
suferinţă în relaţiile familiale (mamă hiper-controlatoare şi dominatoare, pierderea partenerului de viaţă etc)
dorinţă sexuală intensă, sexualitatea reprezintă un aspect important din tabloul remediului (relaţii de scurtă durată cu mulţi bărbaţi)
simpatia faţă de animale
dorinţa persoanei de a purta bijuterii, în special inele (tema inelelor – apare frecvent atât la bijuterii, cât şi în modalitatea ciclică de a-şi descrie poveştile).

Proving-ul acestui remediu a fost realizat la ªcoala Dynamis, sub supravegherea lui Jeremy Sherr, iar remediul este frecvent indicat în situaţii de indigestii frecvente, atunci când apar toate simptomele care indică „excesul de apă” în corpul pacientului şi pierderile de lichide la toate nivelele.
Onchorynchus tshawitcha CH30, 3 granule, 1-2 administrări poate să ajute la echilibrarea unei constituţii exagerat de împăstate, în care apa este într-un mare dezechilibru şi prin prea plin se elimină la exterior la orice nivel.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!