Colibacillinum - remediu homeopatic modern

on . . Accesări: 50113

homeo_2.jpgRemediile homeopatice pot fi preparate practic din orice substanţă. Un grup aparte de remedii sunt cele preparate din culturi bacteriene, precum Streptococcinum-ul sau Staphiloccocinum-ul. Printre aceste remedii, Colibacillinum este unul din ce în ce mai frecvent folosit, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infecţii cu Esherichia coli, sau Colibacil. Esherichia coli este o bacterie aerobă, care se regăseşte în cantitate mică în flora intestinală normală a omului. Ocazional, în scăderi imunitare importante, devine patogenă pentru om şi poate provoca enterite, peritonite, cistite şi alte infecţii urinare. Colibaciloza ca şi boală este o reacţie a organismului la două endotoxine produse de E.coli. Una afectează intestinele, ficatul şi sistemul excretor, iar cealaltă afectează sistemul nervos, putând evoca o psihoză. Infecţiile cu E.coli sunt considerate cele mai obişnuite cauze ale diareei călătorilor.
Prezenţa în cantitate mică în intestinul oamenilor a E.coli, în echilibru cu ceilalţi germeni ai florei normale a intestinului ajută la controlul echilibrului apei în organism, precum şi la furnizarea anumitor vitamine.
Remediul homeopatic preparat din E.coli şi numit Colibacillinum este principalul remediu indicat în infecţiile cronice ale vezicii urinare, manifestate prin urinări frecvente şi uneori dureroase, prin prezenţa unei urini tulburi şi ofensive, cu sau fără stare generală de slăbiciune generală şi uneori cu tumefierea pleoapelor superioare.
Colibacillinum este indicat în prezenţa unor tulburări digestive manifestate printr-o încetinire a digestiei, o distensie a stomacului şi abdomenului după masă, cu senzaţie de greutate la acest nivel, cu agravare după consum de lapte sau produse lactate, precum şi după ouă. Persoanele care au aceste probleme au şi limba acoperită cu un depozit albicios-gălbui şi cu o dungă roşie, clară pe mijlocul limbii.
În general, persoanele predispuse la tipul de suferinţe mai sus descrise prezintă şi o stare generală mai afectată, cu oboseală, slăbiciune  şi epuizare fizică. ªi în planul intelectual, există o slăbiciune a memoriei, mai ales pentru evenimente recente. Persoana nu mai poate reţine lucruri pe care le citeşte şi le aude.
În toate aceste situaţii, Colibacillinum se poate administra în diluţia CH9, 3 granule o dată pe zi, zilnic, 30 zile sau sub forma diluţiilor mai înalte, 15 sau 30 CH, o dată pe săptămână, 2-3 luni. De cele mai multe ori se asociază fie cu preparate tip extracte glicero-alcoolice (frecvent cu Extractul din mlădiţe de Merişor de munte- Vaccinium vitis idae MG=D1, principalul reglator al colibacilozei urinare şi intestinale, Extractul din mlădiţe de Afin- Vaccinium myrtillus MG=D1, un alt remediu pentru infecţii urinare sau Extractul din mlădiţe de Iarbă neagră- Calluna vulgaris MG=D1, principalul remediu pentru cistite), fie cu remedii homeopatice specifice (de constituţie sau simptomatice).

Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!