Anorexia în abordare homeopată

on . . Accesări: 7940

Anorexia reprezintă scăderea pâna la dispariţia totală a apetitului. Scăderea apetitului are multiple cauze în funcţie de vârsta la care apare. La copiii mici de cele mai multe ori apare în contextul unor afecţiuni respiratorii sau digestive, sau datorită unor erori de alimentaţie. Inapetenţa apare în mod real în următoarele situaţii: în boli infecţioase acute, în caz de anemie feriprivă, leziuni la nivelul mucoasei oro-faringiene
, administrare în exces de vitamina D sau A, boli cronice.
La adulţi anorexia apare fie în context emoţional, fie în context fizic (prezenţa unor afecţiuni digestive sau sistemice care afectează apetitul).
În urma unei anamneze minuţios efectuate ţinând cont şi de celelalte simptome care o acompaniază anorexia poate fi tratată cu remedii homeopatice.
Abies nigra: anorexie dimineaţa. Este un remediu în principal pentru afecţiuni gastrice. Pacientul are senzaţia unui corp dur în stomac- ca şi cum ar fi înghiţit o piatră.
Arnica: anorexie selectivă pentru lapte şi carne.
Arsenicum album: anorexie însoţită de dureri de stomac şi de vărsături. Chiar şi mirosul sau văzul alimentelor provoacă bolnavului aversiune. Pacientul bea cantităţi mici de apă rece. Este un remediu pentru anorexia nervoasă. 
China: lipsa poftei de mâncare, care însa îi revine după prima îmbucătură. Foame exagerată noaptea, pacientul se trezeşte din somn şi mănancă. Pacientul are abdomenul balonat, plin de gaze. Aversiune faţă de mâncăruri calde, fructe, grăsimi.
Ignatia: anorexie survenită dupa o suferinţă. Dorinţe alimentare: brânză. Aversiuni: fructe.
Ipeca: greaţă permanentă care îl împiedică pe bolnav să mănânce.Îi este silă de mâncare sau chiar şi de mirosul de mâncare.
Pulsatilla: alternanţa anorexiei cu foame exagerată. Dorinţe alimentare: unt, frişcă, îngheţată. Aversiuni: grăsimi, mâncare caldă.
Sepia: senzaţie de gol în stomac neameliorată când mănâncă. Remediu indicat mai ales anorexiilor psihice la bolnavele depresive. Dorinţa selectivă pentru alimente acide. Vederea şi mirosul alimentelor determină greaţă.
 
Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!