Oleum jecoris aselli - remediu homeopatic rar, dar util

on . . Accesări: 10862

Din uleiul din ficat de cod se prepară, în afara unui supliment alimentar mult apreciat atât la copii, cât şi la adulţi – şi un remediu homeopatic, cunoscut sub numele de Oleum jecoris aselli. Este considerat de homeopaţi vechi, precum Compton Burnett, drept unul dintre remediile utile pentru dezechilibrele hepatice şi pancreatice, mai mult ca supliment nutritiv.  Homeopaţii din prezent îl folosesc ca adjuvant la tratamentele

de echilibrare a copiilor prea slabi, emaciaţi, care nici nu prea mănâncă şi nu iau deloc în greutate. De asemenea, este mult folosit la tuse uscată, seacă, persistentă la copii slabi şi bolnăvicioşi, tuse care nu cedează la tratamente obişnuite. Copiii sunt slabi, friguroşi, dar capul şi mâinile sunt fierbinţi (o reacţie de epuizare circulatorie). Tusea este agravată în special noaptea şi este însoţită de disconfort abdominal (dureri, chiar junghiuri).
Este, de asemenea, un remediu foarte util la intoleranţele la lapte de vacă la copii. Copiii sunt atât de slabi şi nedezvoltaţi, dar nici nu reuşesc să digere şi să folosească laptele de vacă sau preparatele din lapte.
L-am folosit cu succes în tratamentul erupţiilor de tip alergic la copii, mai ales cu forme de tip herpes circinat, adică pete care apar şi dispar la diferitele tratamente cu creme, dar care nu trec complet. De regulă, este totdeauna vorba despre copii slăbuţi, care nu prea au poftă de mâncare şi care cresc foarte greu în înălţime şi greutate. De asemenea, în câteva situaţii mi-a rezolvat crustele de lapte la copiii mici, care nu reacţionaseră la tratamente cu Calcarea carbonica ,alte Calcaree sau cu Silicea.
Prescripţia cea mai frecventă a remediului a fost Olleum jecoris aselli CH5, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 1-2 luni de tratament. Uneori a fost administrat în acelaşi timp cu alt remediu de constituţie, tip Calcarea sau Silicea ori cu un remediu de teren al copilului (Tuberculinum sau Psorinum).

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!