Schemă de detoxifiere şi slăbire

on . . Accesări: 6987

primavara_2.jpgStudiul amănunţit al preparatelor gemoterapice duce la identificarea posibilităţilor de utilizare a multora dintre ele în diferite circumstanţe importante pentru organism. În perioada primăverii, mai ales către sfârşitul acestui anotimp, multe persoane se plâng de dificultăţile curelor de slăbire (mult încetinite de perioada Sarbătorilor de Paşti, în care excesul alimentar a reprezentat regula). Dar în acelaşi timp, multe persoane supuse stresului vieţii zilnice, mai ales în marile oraşe, s-au confruntat cu diferite manifestări ale sindromului dismetabolic: creşterea colesterolului şi a trigliceridelor, creşterea acidului uric şi/sau a ureei, creşterea uşoară a glicemiei etc. Practic, toate metabolismele importante ale organismului prezintă disfuncţii, în mare parte determinate de dificultăţile de eliminare a produşilor de metabolism.
Creşterea ponderală moderată, care apare iarna la multe persoane (între 3-5 kg pe anotimpul rece) este de cele mai multe ori combinată cu această reacţie dismetabolică de retenţie a produşilor tip toxic ai organismului.
Studiind câteva dintre produsele gemoterapice mult utilizate de către medicii naturişti, am găsit o combinaţie foarte utilă atât pentru drenajul metabolic, cât şi pentru scăderea în greutate.
Combinaţia este reprezentată de combinaţia Extract de muguri de Porumbar- Prunus spinosa MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa, zilnic, împreună cu Extract de mlădiţe de Măslin- Olea europaea MG=D1, 2 ml în apă, seara, zilnic, 2-3 luni în intervalul aprilie – iunie sau mai – iulie.
Extractul de muguri de Porumbar- Prunus spinosa MG=D1 este cunoscut ca un mare reglator al axei hipotalamo-hipofizo-suprarenaliene, ceea ce determină o diminuare a acţiunii stresului zilnic asupra organismului. În afara acestui acţiuni importante, este unul dintre preparatele cele mai importante în cazul stazei metabolice, accentuând schimburile la nivelul organelor importante (ficat, rinichi, cord, pulmon). Are o acţiune uşor diuretică, în special la nivel renal, este un reglator moderat al tulburărilor de tranzit intestinale (mai ales în situaţia meterosimului abdominal, însoţit sau nu de colici) şi un depurativ al sângelui. Întrucât efectul său este şi de tonic general şi de întăritor al organismului debilitat psiho-fizic după situaţii stresante sau după alte afecţiuni fizice tip viroze sau indigestii, putem folosi porumbarul drept principalul remediul de reechilibrare a organismului în stări de epuizare ale organismului, în stări de oboseală fizică marcată, însoţite de stază metabolică şi dezechilibre moderate la nivelul tuturor metabolismelor.
Asociat cu preparatul din porumbar, Extractul din mlădiţe de Măslin- Olea europaea MG=D1 are o acţiune importantă la nivelul metabolismului lipidic, realizând o diminuare marcată a colesterolului şi trigliceridelor din sânge. În acelaşi timp, are o acţiune uşoară tip diureză, ca urmare a vasodilataţiei la nivelul arterelor renale, acţiune care se asociază cu cea uşor diuretică a Extractului din muguri de Porumbar.
Prin stimularea eliminărilor de apă, precum şi de grăsimi, combinaţia dintre cele două remedii este indicată pentru pierderi în greutate moderate (de 4-5-6 kg), mai ales când pacientul suferă de un dismetabolism important.
La persoanele tinere, dacă există hipotensiune arterială, se indică adăugarea la combinaţia celor două preparate şi a Extractului de mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG=D1, 2 ml în apă, la prânz.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!