Surse naturale de minerale - preparate gemoterapice

on . . Accesări: 3681

brad_maces.jpgGăsim în cabinetele de medicină generală din ce în ce mai mulţi copii cu probleme osoase, cu semne incipiente de rahitism sau dificultăţi de creştere, cu dentiţie dificilă sau probleme cu fanerele ori pielea. Toţi aceşti copii iau deja multe suplimente de calciu, dar pentru că organismul nostru are nevoie de o combinaţie de multiple minerale şi oligoelemente (peste 80!!), multe dintre suplimentele existente pe piaţă nu reuşesc să sprijine reglarea echilibrului mineralelor în organismele aflate în creştere ale copiilor.
Sursele cele mai bune de minerale sunt, cu siguranţă, alimentele (rădăcinoase, fructe, legume).
Uneori este nevoie de un ajutor dat unor organisme mai delicate, mai ales dacă mama are probleme de demineralizare şi „zestrea” înnăscută de minerale a copilului nu este foarte bună.

Extractul din muguri proaspeţi de Brad- Abies pectinata MG=D1 este un remediu cu efect remineralizant în decalcifierile osoase, în rahitism, în hipertrofia glandulară, în cariile osoase şi pioree. Mugurii de brad şi-au dovedit proprietăţile de activare biologică a ţesutului osos, iar experimentele clinice au arătat că mugurii de brad fixează calciul în os, stimulând creşterea în înălţime.

Asocierea optimă pentru reglarea nivelului de minerale la copil este între Extractul din muguri proaspeţi de Brad- Abies pectinata MG=D1 şi Extractul din muguri de Mesteacăn argintiu- Betula verrucosa MG=D1. Acesta din urmă are o acţiune de stimulare a sistemului reticulo-endotelial, îmbunătăţind evident imunitatea organismului, precum şi o acţiune de stimulare a osteoblastelor.

Dacă demineralizările apar în contexul unei scăderi imunitare marcate, cu frecvente infecţii respiratorii ale tractului superior (rino-faringite repetate), atunci al treilea macerat important de adăugat în terapie este Extractul din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1, un important stimulator imunitar, stimulator al apetitului şi cu acţiune sinergică cu preparatele din brad şi mesteacăn.

Schema principală de preparate gemoterapice (Plantextrakt) pentru un copil slăbuţ, care nu creşte, are apetit scăzut, ganglioni latero-cervicali măriţi şi răceşte frecvent este:
Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1, 2 ml dimineaţa, Extract din muguri proaspeţi de Brad- Abies pectinata MG=D1, 2 ml la prânz şi Extract din muguri de Mesteacăn argintiu- Betula verrucosa MG=D1, 2 ml seara.
Se recomandă 2-3 luni de tratament, cu posibilitatea prelungirii până la 6 luni, funcţie de situaţie şi de efectul tratamentului.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!