Gemoterapia şi kilogramele în plus

on . . Accesări: 8944

obez_2.jpgMoştenirea genetică, cantitatea şi calitatea hranei pe care o ingerăm, obiceiurile alimentare, sedentarismul, iată câţiva dintre factorii care contribuie la apariţia şi menţinerea „ epidemiei” de obezitate. Esenţial pentru începerea unui tratament este ca pacientul să recunoască că are o problemă cu kilogramele în plus şi să işi dorească cu adevărat să facă ceva în această privinţă. Este important de asemenea să fie informaţi despre repercursiunile obezităţii asupra organismului.
Alternativele de tratament pentru obezitate sunt: dieta hipocalorică, activitatea fizică, medicaţia adjuvantă, tratamentul chirurgical, homeopatia şi folosirea produselor fitoterapice şi gemoterapice. De multe ori pacientul nu reuşeşte singur în lupta cu kilogramele în plus, de aceea el trebuie să ceară sfatul unui medic de specialitate.
Există numeroase macerate glicerinice (Laboratoarele Plantextrakt) utile în obezitate.
Extractul din amenţi de Mesteacăn pufos , Betula pubescens amenti MG=D1, echilibrează metabolismul endocrin al femeii fiind adjuvant în obezitate şi hipotiroidism.
Extractul din muguri de Fag, Fagus sylvatica  MG=D1, reduce uricemia şi colesterolul, creşte diureza fiind recomandat în obezitate cu retenţie hidrică şi celulită.
Extractul din muguri de Frasin, Fraxinus excelsior  MG=D1, are efect diuretic, cu eliminarea acidului uric şi ureei, hipocolesterolemiant fiind recomandat ca adjuvant în artrită gutoasă şi artroză, hipercolesterolemie, dischinezie biliară şi colecistită, obezitate cu retenţie de apă. Extractul din mlădiţe de Rozmarin, Rozmarinus officinalis MG=D1, este adjuvant în obezitate având efect laxativ şi colagog.
Redăm următoarea schemă de tratament utilă în obezitate.
În prima lună se administrează Extractul din muguri de Fag, Fagus sylvatica  MG=D1, 2 ml dimineaţa, Extractul din amenţi de Mesteacăn pufos, Betula pubescens amenti MG=D1, 2 ml la prânz şi Extract din muguri de Smochin, Ficus carica MG=D1, 2 ml seara.
În cea de-a doua lună de tratament se administrează Extract din mlădiţe de Ienupăr, Juniperus communis MG=D1, 2 ml dimineaţa, Extractul din mlădiţe de Rozmarin, Rozmarinus officinalis MG=D1 2 ml la prânz şi Extract din muguri de Tei argintiu Tilia tomentosa MG=D1, 2 ml seara.

Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!