Scoarţa de salcie- aspirina naturală

on . . Accesări: 5828

Artroza este una dintre cele mai frecvente boli degenerative articulare a cărei incidenţă creşte o dată cu vârsta. Artroza se caracterizează prin degenerarea cartilajului şi hipertrofie osoasă la nivelul articulaţiilor. Se consideră ca 90 % din populaţie prezintă în jurul vârstei de 40 ani modificări radiologice de artroză la nivelul articulaţiilor. Există o soluţie naturală, un înlocuitor al aspirinei şi anume extractul gemoterapic
din scoarţa de salcie albă (Salix alba). Acest extract îmbină acţiunea aniinflamatorie şi analgezică fără a avea însă efectele adverse ale antiinflamatoarelor nesteroidiene. Substanţa sa activă este binecunoscuta salicină care, nu irită tubul digestiv. Salicina, prin hidroliza formează glucoza şi saligenina ( alcool salicilic). Saligenina se oxidează în ficat rezultând acidul salicilic care are proprietăţi analgezice, antipiretice şi antireumatice. Chinezii au utilizat scoarţa salciei albe cu mai multe mii de ani înainte pentru ameliorarea durerilor. În schimb, în Europa,folosirea ei s-a extins doar la sfârşitul secolului XVII. Scoarţa şi frunzele au fost utilizate în medicina tradiţională pentru prevenirea şi tratamentul reumatismului şi în febra de diverse etiologii.
Este un antireumatic, antiinflamator, antipiretic şi antIalgic deosebit. Extractul din scoarţa de Salcie- Salix alba MG=D1 posedă o acţiune antiinflamatorie în special asupra aparatului musculo- scheletal şi antipiretică asupra centrilor hipotalamici.
Principalele indicaţii clinice sunt:
-artroze generalizate
-reumatism cronic degenerativ
-poliartrita acută
-artroze ale micilor articulaţii
-nevralgii reumatice
-stări febrile
Extractul din scoarţa de Salcie- Salix alba MG=D1 se asociază cu alte preparate gemoterapice în diverse scheme terapeutice în funcţie de afecţiunile şi de particularităţile fiecărui pacient.
La adulţi şi copii peste 7 ani se administrează câte 50 de picături (2 ml), în puţină apă, de 2-3 ori pe zi sau 50-75 de picături (2-3 ml), o dată pe zi, în asocieri. La copii între 2 şi 7 ani dozele trebuie reduse la jumătate.
 
Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!