Ce gemoterapice folosim în afecţiunile prostatei?

on . . Accesări: 6024

Prostatita reprezintă o afecţiune inflamatorie (benignă) a prostatei, cu o etiologie multiplă şi evoluţie clinică acută sau cronică. Există preparate gemoterapice care administrate singure sau în asocieri ameliorează simptomatologia în aceste cazuri. Extractul din muguri de Coacăz negru Ribes nigrum MG=D1 are un efect cortison-like stimulând producţia de hormoni antiinflamatori.
Se administrează cîte 2 ml în puţină apă de 2-3 ori pe zi sau 3 ml pe zi în asocieri. Schema de tratament utilă în aceste cazuri este Extractul din muguri de Coacăz negru Ribes nigrum MG=D1, 2 ml dimineaţa, Extract din mlădiţe de Sequoia Sequoia gigantea MG=D1, 2 ml la prînz şi Extract din mlădiţe de Ienupăr Juniperus communis MG=D1, 2 ml seara. La această schemă se adaugă produsul Sabalit capsule, 1 capsulă pe zi. Este un produs fitoterapic care conţine extract standardizat de Sabal serrulata (Serenoa repens sin. Saw palmetto ). Numeroase cercetări au dovedit că substanţele active extrase din fructele acestui palmier combat nicturia provocata de infecţia, inflamaţia şi hipertrofia prostatei. Sabalit capsule ameliorează simptomatologia prostatitelor acute sau cronice şi a hipertrofiei de prostată.
Extractul din mlădiţe de Iarbă neagră Calluna vulgaris MG=D1 este de asemenea util în aceasta gamă de patologie având un efect antiinflamator si cicatrizant la nivelul aparatului genito- urinar.
 Hiperplazia benignă de prostată (adenomul de prostată) este o afecţiune frecventă a cărei incidenţă este legată de vârstă. La 55 ani aproximativ 25% dintre bărbaţi se plâng de tulburări micţionale de tip obstructiv. Se manifestă prin simptome obstructive şi iritative. Simptomele obstructive includ modificări ale calibrului şi forţei jetului urinar (jet urinar subţire sau intermitent). Manifestările iritative includ polakiuria (urinări frecvente), nicturia (urinări noaptea) şi micţiuni imperioase. Se adaugă şi diferite grade de retenţie urinară. Alături de simptomele enumerate mai sus, pot apărea dureri şi limitarea activităţii sexuale. Schema terapeutică în hipertofia benignă de prostată cuprinde Extractul din muguri de Coacăz negru Ribes nigrum MG=D1, 2 ml dimineaţa, Extract din mlădiţe de Merişor Vaccinium vitis- idaea MG=D1, 2 ml la prânz şi Extract din mlădiţe de Sequoia Sequoia gigantea MG=D1, 2 ml seara. La această schemă se adaugă  produsul Sabalit  capsule, 1 capsulă pe zi.
 
Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!