Mandela a fost de cel puţin două ori în pragul morţii în ultima săptămână

on . . Accesări: 2543

Nelson-Mandela1 rsNelson Mandela s-a aflat de două ori într-un 'serios pericol' în ultima săptămână, a anunţat canalul de televiziune american CBS, relatează luni cotidianul spaniol El Mundo. Potrivit acestei televiziuni, în una din situaţii Mandela nu răspundea la tratament, iar în cealaltă, s-a declanşat alarma aparatului care îl menţinea în viaţă.

Guvernul sud-african nu a dorit să comenteze această ştire şi s-a limitat să repete mesajul potrivit căruia Mandela se află în stare 'critică, dar stabilă'. Fostul preşedinte este internat de mai bine de o lună şi jumătate într-un spital din Pretoria, potrivit aceleiaşi surse.

După câteva săptămâni în care a existat temerea unui deznodământ iminent, medicii au anunţat o îmbunătăţire în starea sa critică şi chiar s-a speculat în ultimele săptămâni că ar putea fi trimis acasă, în contextul unei 'miraculoase' refaceri.

Fiica lui Mandela vorbește despre starea tatălui său.

În cazul în care ar fi adevărată ştirea difuzată de CBS, care deţine bune informaţii de la familia Mandela deoarece două dintre nepoatele sale lucrează acolo, alarma cu privire la starea de sănătate a lui Madiba va reîncepe, potrivit aceleiaşi surse.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!