Hotărâre guvernamentală privind cerinţele minime de sănătate în muncă în sectorul spitalicesc şi al asistenţei medicale

on . . Accesări: 1303

231 5666x4078 300dpi all-free-download.com rsGuvernul a aprobat miercuri, în cadrul şedinţei săptămânale, o Hotărâre privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă pentru prevenirea rănirilor provocate de obiecte ascuţite în activităţile din sectorul spitalicesc şi cel al asistenţei medicale, a anunţat, într-un comunicat, Biroul de presă al Executivului.


În acest fel, se doreşte protejarea lucrătorilor care se confruntă cu riscul rănirii cu obiecte medicale ascuţite (inclusiv cu ace) şi de a preveni riscul rănirii şi al infecţiilor provocate de obiecte medicale ascuţite.

'Rănile provocate de ace şi de alte instrumente ascuţite reprezintă unul dintre riscurile cele mai comune şi mai serioase pentru lucrătorii din sectorul asistenţei medicale din Europa şi constituie un cost ridicat pentru sistemele de sănătate şi pentru societate, în general. Hotărârea adoptată de Guvern asigură o abordare integrată pentru evaluarea şi prevenirea riscurilor, formarea profesională, informarea, sensibilizarea şi monitorizarea, precum şi pentru reacţii şi procedurile de monitorizare. De asemenea, ea va contribui la realizarea mediului de lucru cel mai sigur posibil în sectorul spitalicesc şi cel al asistenţei medicale', se arată în comunicatul Guvernului.


În acest sens, se are în vedere şi aplicarea de către personalul de specialitate împuternicit din cadrul Ministerului Sănătăţii a unor sancţiuni eficiente, proporţionale şi cu efect de descurajare, în cazul nerespectării obligaţiilor care decurg din prezenta Hotărâre.

Sursa: AGERPRES

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!