Gripa aviară continuă să se extindă în Europa

on . . Accesări: 5145

Gripa aviară continuă să se extindă în Europa, relatează EuroNews, menţionând printre ţările afectate şi România. Duminică, precizează canalul de televiziune, în nordul Germaniei au fost întregistrate trei cazuri de păsări sălbatice moarte de gripă aviară. Pe malurile germane ale lacului Konstanz au fost descoperite două noi cazuri suspecte de gripă aviară. În România, prezenţa tulpinei ucigaşe  H5N1 a fost confirmată la Topalu, în sud-estul ţării. Este vorba de al 35-lea focar de gripă aviară în România, unde au fost sacrificate peste 180.000 de păsări de la declanşarea epizootiei, afirmă EuroNews.
 În total, 16 ţări din Uniunea Europeană şi de la frontiera europeană au fost afectate de gripa aviară. Prinsă între focarele francez şi german, Elveţia a înregistrat primul său caz de gripă aviară. O raţă sălbatică a fost găsită moartă pe malurile lacului Leman şi sunt în curs de desfăşurare analize pentru a afla dacă este sau nu vorba de H5N1, virusul înalt patogen şi potenţial transmisibil la om.
 În Franţa, primul departament francez afectat de gripă aviară, Ain, încearcă să se protejeze cât mai bine posibil. Accesul la iazurile din Dombes, care sunt foarte frecventate de păsările migratoare, a fost total închis.
În acele iazuri, 15 lebede au fost găsite moarte, fiind purtătoare al virusului H5N1.(Rompres)


 
 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!