Legume şi fructe, pe reţetă, pentru persoanele supraponderale din familii defavorizate

on . . Accesări: 2517

legume-fructe rsMedicii de la două clinici din New York - Harlem Hospital şi Lincoln Medical Center - au început de la 24 iulie să prescrie pacienţilor lor supraponderali sau obezi, din familii cu venituri reduse, reţete pentru fructe şi legume, a relatat Fox News, citând Health News din Florida.

Astfel, statul New York s-a alăturat unui program naţional lansat de o organizaţie neguvernamentală Wholesome Wave în anul 2011 în patru state americane - Massachusetts, Maine, California şi Rhode Island.

Programul a fost conceput pentru a oferi o dietă mai sănătoasă familiilor defavorizate, în special persoanelor care suferă din cauza excesului de greutate, dar nu au suficiente venituri pentru a-şi asigura o alimentaţie corespunzătoare. Prin proiectul lansat de Wholesome Wave, chiar şi familiile cu veniturile mici pot beneficia acum de produsele proaspete ale fermierilor locali, care, la rândul său, îşi pot vinde mai repede legumele şi fructele pe plan local.

Lipsa de vitamine.

La ora actuală, programul s-a extins în şapte state şi s-ar putea ca exemplul acestora să fie preluat şi de alte regiuni.

Pacienţii care primesc reţete pentru legume şi fructe pot să le schimbe apoi pe cupoane Health Bucks, acceptate de toate pieţele micilor producători din SUA. Reţetele sunt prescrise din raportul un dolar pe zi pentru fiecare membru de familie pe o perioadă de patru luni. După aceea, pacienţii trebuie să se prezinte la medic pentru o nouă reţetă. În acel moment, ei sunt investigaţi în legătură cu greutatea şi indicele de masă corporală, oferindu-li-se totodată consiliere pe probleme de nutriţie.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!