Galaţi: 175 de persoane muşcate de căpuşe

on . . Accesări: 2331

234726-capusa rsNumărul persoanelor din judeţul Galaţi înţepate de căpuşe de la începutul anului a ajuns la 175, după ce în ultima săptămână de raportare s-au adăugat încă 26, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.

Potrivit acestuia, dacă de la 1 ianuarie şi până la sfârşitul lunii aprilie s-au înregistrat la camerele de gardă ale spitalelor gălăţene doar 28 de persoane muşcate de căpuşe, situaţia s-a schimbat din luna mai şi începutul lunii iunie, când s-au mai adăugat încă 147.

'Totuşi, numărul nu este unul relevant, din moment ce mulţi gălăţeni se duc doar la medicul de familie. Astfel, numeroase cazuri rămân neraportate. Este o situaţie pe care nu o încurajăm, deoarece una din cinci căpuşe este purtătoare a bacteriei care provoacă boala Lyme', a spus Boldea.

Şeful DSP Galaţi a mai spus că este nevoie ca o persoană înţepată de o căpuşă să meargă la Spitalul de Boli Infecţioase pentru prescrierea unui tratament preventiv împotriva bolii Lyme, chiar dacă i-a fost scoasă insecta din piele.
Boldea a precizat că anul trecut s-au înregistrat 365 de persoane înţepate de căpuşe şi că dacă lucrurile evoluează la fel şi în acest an, situaţia va fi similară.

Numărul persoanelor care au mers la medic din cauza înţepăturilor de căpuşe în creştere; specialiştii fac recomandări.

,,Singura posibilitate de a face faţă acestui fenomen este o dezinsecţie făcută corect, în perioade calde, dar când nu plouă, deoarece dacă plouă substanţele care ar trebui să afecteze căpuşele se spală şi nu mai sunt eficiente', a declarat Valentin Boldea.

DSP Galaţi a solicitat spitalelor să trimită permanent rapoarte care să prezinte evoluţia numărului de cazuri apărute pe fondul înţepăturilor de căpuşă.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!