Cartel Alfa: Considerăm inacceptabilă intrarea în 2011 cu salarii diminuate

on . . Accesări: 3647

banul.jpgCurtea Constituţională s-a pronunţat asupra faptului că reducerea salariilor bugetarilor este limitată în timp până la sfârşitul anului, ulterior acestea ar trebui să revină la nivelul din iunie 2010, a declarat, vineri, Adrian Bîrea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas din cadrul Cartel Alfa. După întâlnirea de la Ministerul Muncii între liderii confederaţiilor sindicale şi reprezentanţii MMFPS privind nivelul salariului de bază în anul 2011, liderul sindical a precizat că discuţiile sunt în impas şi că vor fi reluate.

'În legătură cu avizul de constituţionalitate asupra legii, instituţiile invitate, respectiv Ministerul Justiţiei şi Consiliul Legislativ, au anunţat că nu pot emite o opinie oficială în acest stadiu al discuţiilor, Consiliul Legislativ afirmând că poate să se pronunţe numai asupra întregii legi', a spus Bîrea. Reprezentantul Cartel Alfa a arătat că problema în proiectul de punere în aplicare a acestei legi se doreşte ca de la 1 ianuarie 2011 să se pornească cu salariile din 2010, respectiv cu cele diminuate cu 25%.

'Lucrul acesta noi îl considerăm inacceptabil dat fiind faptul că, în momentul respectiv, Curtea Constituţională a afirmat că această măsură este limitată în timp, la şase luni şi că după acea trebuie să se revină la nivelul avut înainte de tăierea cu 25%. Aceasta este disputa pe care nicio instituţie nu vrea să o tranşeze şi se va ajunge la Curtea Constituţională', a arătat Adrian Bîrea. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas a adăugat că prin legea de punere în aplicare această diminuare cu 25% va fi valabilă şi în 2011 existând totodată intenţia ca unele salarii, precum cele până în 800 de lei şi cele până în 1.000 de lei să fie majorate. 'Implicaţiile sunt mari pentru că se porneşte cu un salariu cu 25 la sută mai mic, iar salariile sunt afectate, deci practic reducerea venitului salarial cu 25 la sută se va perpetua şi în 2011. Sperăm că proiectul de lege va fi finalizat până la sfârşitul acestei luni pentru a putea intra apoi în Parlament pentru dezbatere', a mai spus Adrian Bîrea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas din cadrul Cartel Alfa./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!