Novartis va prezenta rezultatele a 170 de studii

on . . Accesări: 2987

Novartis rsGrupul farmaceutic elveţian Novartis a anunţat miercuri că va prezenta, în cursul unor congrese medicale, rezultatele a 170 de studii privind cazuri de cancer la sân şi plămâni precum şi de leucemie, relatează AFP.

Studiile vizează în special eficacitatea Tasigna, un nou tratament pentru o formă de cancer în sânge, medicament care urmează să înlocuiască Glivec, unul dintre medicamentele grupului elveţian al cărui brevet expiră în 2015. Grupul va prezenta de asemenea rezultatele primelor teste clinice ale LDK378, un tratament pentru cancer la plămân.

Rezultatele acestor studii vor fi publicate în cursul celui de-al 49-lea congres al Societăţii americane de oncologie clinică, ce va avea loc la Chicago, între 31 mai şi 4 iunie, precum şi cadrul celui de-al 18-lea congres al Asociaţiei europene de hematologie ce va avea loc la Stockholm, între 13 şi 16 iunie.

Ca numeroase grupuri farmaceutice, Novartis se confruntă cu un val de expirare a brevetelor şi contează pe noile medicamente. Grupul elveţian pune în special accentul pe terapiile personalizate, recurgând la combinaţii de medicamente care pot varia în cursul tratamentelor. Aceste combinaţii permit de asemenea să se diferenţieze mai bine medicamentele utilizate în caz de rezistenţă a pacienţilor la tratamente.

Medicamentele lansate de grupul farmaceutic elveţian au făcut totuşi obiectul unor critici din cauza preţurilor, în special în SUA unde costurile tratamentelor sunt mult mai crescute decât în Europa.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!