Un 'om bionic' este expus la Muzeul Ştiinţelor din Londra

on . . Accesări: 2367

bionicMan 2469138b rsUn 'om bionic', conceput în întregime din organe de sinteză şi proteze robotizate, este expus din această săptămână la Muzeul Ştiinţelor din Londra, relatează AFP.

Umanoidul de 2 m înălţime, a cărui realizare a costat un milion de dolari, a fost asamblat de o echipă de experţi în robotică plecând de la inovaţii ştiinţifice existente. Botezat Rex, el are pancreas, rinichi, trahee şi splină artificiale, precum şi un sistem autonom de circulaţie sanguină. În alcătuirea sa nu intră niciun ţesut uman.


'Omul bionic' a fost creat pentru un documentar ce va fi difuzat joi seară pe postul TV britanic Channel 4. Emisiunea, intitulată 'Cum să construim un om bionic', va fi prezentată de socio-psihologul Bertolt Meyer, el însuşi având o proteză în locul mâinii stângi. Prin prisma experienţe personale, Meyer a spus că a studiat îndelung progresele tehnologice. 'Ajungi la un moment dat să poţi fabrica un corp care este minunat şi frumos, în felul său', a arătat el.

Robotul a fost construit datorită finanţării oferite de o asociaţie de binefacere ce are drept scop facilitarea accesului la ştiinţă şi biomedicină. 'Omul bionic' este infinit mai ieftin decât 'Omul care valora trei miliarde', serial american SF din anii 1970, însă seamănă oarecum cu cyborg-ul interpretat de actorul Steve Austin.

Expoziţia de la Muzeul Ştiinţelor din Londra, care îşi deschide porţile joi, îşi propune să exploreze evoluţiile în percepţia identităţii umane, prin prisma progreselor tehnologice şi ştiinţifice.

Sursa: AGERPRES

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!