Astărăstoae: Informaţiile prezentate de preşedinte ar trebui luate din documente oficiale

on . . Accesări: 3138

document.jpgPreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat pentru Agerpres că Ordinul Medicilor din Franţa a informat că afirmaţia că medicii români sunt slab pregătiţi nu îi aparţine şi nu şi-o însuşeşte. El a adăugat că medicii români au început să ocupe în Franţa locuri foarte bune şi că, în prezent, numărul acestora reprezintă 40% din totalul medicilor străini care lucrează în această ţară, iar, pentru următorii doi ani, se estimează că procentul va ajunge la 60%.
'Solicitările pentru medicii români din această ţară sunt foarte mari - dacă ar fi slab pregătiţi acestea nu ar exista. Este bine ca informaţiile să se preia din documente oficiale şi nu din ziare', a afirmat preşedintele CMR.
Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că una dintre cauzele ratei mari de greşeli în diagnosticul pronunţat de medici este sistemul de educaţie neperformant.
'O afirmaţie făcută foarte de curând de unul dintre statele importante din UE şi care începe să demonteze un mit al medicilor pregătiţi în universităţile româneşti: este vorba de proaspetele afirmaţii venite din Franţa, care spun negru pe alb că medicii români sunt slab pregătiţi', a declarat preşedintele, la dezbaterea pe legea Educaţiei.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!