Guvernul a aprobat comasarea spitalelor ieşene

on . . Accesări: 3509

spit-iasi.jpgGuvernul a aprobat în şedinţa de miercuri Hotărârea privind comasarea Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon şi Institutului de Gastroenterologie şi Hepatologie Iaşi, care vor forma o singură unitate sanitară cu paturi pentru a limita cazurile de plimbare a pacientilor între mai multe unităţi. Comasarea va duce la o eficientizare a acordării asistenţei medicale a pacientului, mai ales după reorganizarea tuturor acestor secţii. "Se doreşte limitarea pe cât posibil a plimbării pacienţilor între mai multe unităţi sanitare şi concentrarea resurselor necesare în prima linie, într-un singur loc, fiind înregistrate cazuri multiple în care pacientii au fost plimbati între spitale", a afirmat ministrul Cseke.

El a subliniat că, la momentul actual, organizarea asistenţei medicale de urgenţă în judeţul Iaşi este deficitară, fiind împărţită între mai multe entităţi cu personalităţi juridice proprii si conduceri proprii, ceea ce duce la o colaborare foarte limitată în anumite situatii, în detrimentul pacientului. De asemenea, în urma comasării, s-a hotărât ca secţiile de Ortopedie, Chirurgie Vasculară, Chirurgie Plastică şi Toxicologie de la Spitalul Sf. Ioan să se mute la Spitalul Sf. Spiridon, urmând să rămână în continuare în prima unitate medicală numai Clinica de Chirurgie şi Secţia de Arşi.

În acest sens, în urma comasării, se va reorganiza şi sistemul de primiri urgenţe, care, la momentul actual, în municipiul Iaşi, are un număr de trei Unităţi de Primiri Urgenţe pentru adulţi. Se urmăreşte astfel crearea unei singure unităţi de primiri urgenţe adulţi care va prelua tot fluxul de asistenţă medicală de specialitate. Totodată, în urma reorganizărilor din 10 funcţii de conducere însemnând 3 manageri, 3 directori medicali, 3 directori financiari-contabili şi un director de îngrijiri vor rămâne 4 funcţii de conducere (un manager, un director medical, un director financiar-contabil şi un director de îngrijiri).

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!