Locuinţele ANL vor putea fi cumpărate

on . . Accesări: 3134

anl.jpgLocuinţele ANL destinate exclusiv angajaţilor din învăţământ şi sănătate vor putea fi cumpărate de chiriaşi, potrivit unei Ordonanţe de urgenţă adoptate miercuri de Executiv, care modifică Legea nr. 152/1998. Astfel, locuinţele destinate exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate se vor putea vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În acest scop, regimul juridic al acestor locuinţe a fost schimbat, fiind trecute din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului, în administrarea autorităţilor administraţiei publice centrale din domeniul învăţământului, respectiv din domeniul sănătăţii sau în administrarea unor unităţi aflate în subordinea ori sub coordonarea acestor autorităţi.

Sumele obţinute din vânzarea locuinţelor se vor utiliza numai pentru finanţarea construcţiei de noi locuinţe.
Potrivit actului normativ, valoarea de vânzare va fi valoarea de înlocuire pe metru pătrat, multiplicată cu suprafaţa construită efectivă, inclusiv cotele indivize, diminuată cu amortizarea calculată de la data punerii în funcţiune a locuinţei până la data vânzării acesteia./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!