MICARDIS - aprobat de Comisia Europeană pentru reducerea riscului de deces cardiovascular

on . . Accesări: 3381

micardis.jpgLa scurt timp de la aprobarea acordată de Administraţia Medicamentelor şi Alimentelor din SUA (FDA), Micardis a primit aprobarea Comisiei Europene pentru indicaţia de reducere a mortalităţii CV la pacienţii cu aterotromboză cardiovasculară manifestă sau diabet zaharat tip 2 cu afectarea organelor ţintă.  Micardis (telmisartan) este SINGURUL reprezentant din această grupă farmaco-terapeutică care a primit autorizarea pentru această indicaţie, demonstrând protecţie cardiovasculară (CV) dovedită la pacienţii cu risc CV ridicat. Această nouă indicaţie se bazează pe evaluarea rezultatelor mai multor studii clinice, printre care şi ONTARGET, care a relevat faptul că MICARDIS poate preveni unul din cinci evenimente CV severe. De acum, pacienţii cu risc de infarct miocardic şi accident vascular cerebral pot beneficia de această nouă indicaţie.

Boehringer Ingelheim a obţinut recent aprobarea Comisiei Europene (EMEA) pentru MICARDIS® (telmisartan) în reducerea mortalităţii cardiovasculare la pacienţii cu:
- boli cardiovasculare aterotrombotice manifeste (istoric de boli cardiace coronariene, accident vascular cerebral sau boală arterială periferică sau cu
- diabet zaharat tip 2 cu afectarea organelor ţintă

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!