Meseria de paramedic a fost recunoscută

on . . Accesări: 8475

paramedic.jpegSubsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat vineri că meseria de paramedic a fost recunoscută de Ministerul Muncii, decizia în acest sens urmând să apară în curând în Monitorul Oficial. Dr. Raed Arafat a făcut referire şi la schimbările care intervin în domeniul asistenţei de urgenţă. El a subliniat că obiectivele principale în acest domeniu au fost dezvoltarea resurselor umane, dotarea şi reorganizarea. Astfel, până la sfârşitul anului, în municipiul Bucureşti şi Ilfov vor fi 34 de echipaje SMURD. Numărul de echipaje a fost suplimentat în judeţele Mureş, Sibiu, Arad şi urmează Timişoara. La Satu Mare vor fi înfiinţate alte două echipaje, iar în următoarele 2-3 săptămâni se vor suplimenta şi la Braşov şi Constanţa.

Subsecretarul de stat a menţionat că de mai multe echipaje SMURD va beneficia şi judeţul Galaţi, iar la Iaşi sunt în curs de organizare. În ceea ce priveşte dotarea cu elicoptere, dr. Arafat a spus că licitaţia pentru achiziţionarea acestora este în curs de finalizare, aparatele de zbor urmând a fi repartizate în opt puncte din ţară.
Privitor la salariile personalului din sistemul de urgenţă, respectiv de la Unităţile de Primiri Urgenţe, Anestezie Terapie Intensivă, Ambulanţă, SMURD, dr. Arafat a spus că la creşterile salariale se adaugă sporuri cuprinse între 50% şi 100%, Ministerul Finanţelor fiind cel care a sprijinit acordarea acestora. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!