O nouă terapie pentru adenomul de prostată

on . . Accesări: 3875

prostate.jpgAdenomul de prostată este una dintre cele mai frecvente afecţiuni la bărbaţi, apărând după vârsta de 35 de ani, iar o altă afecţiune la fel de frecventă este cancerul de prostată, care se află pe primul loc ca incidenţă, a precizat, într-o conferinţă de presă, prof.dr. Ioan Ustinescu. El a menţionat că această afecţiune constă în creşterea în volum a prostatei, care obstrucţionează vezica urinară. Afecţiunea este o patologie benignă şi dacă bărbaţii ar trăi până la 100 de ani, 90% dintre ei ar dezvolta acestă boală. În 2015 se estimează că populaţia României va ajunge la 21.437.000 de locuitori, dintre care numărul bărbaţilor peste 60 de ani va fi de peste două milioane, iar peste 500.000 dintre aceştia ar face această afecţiune.

Fiecare a şaptea consultaţie în lume se face pentru adenomul de prostată, a precizat specialistul. El a menţionat că există mai multe modalităţi de diagnosticare, fie obişnuite, fie moderne. Conf.dr. Manu Marcian a subliniat că există patru stadii ale adenomului de prostată, care pot fi evidenţiate prin analize de laborator, clinic şi de asemenea, în unele situaţii, utilizând mijloace imagistice - ecografia în principal. O analiză foarte utilizată şi care evidenţiază o eventuală apariţie a cancerului de prostată este PSA-ul, respectiv determinarea antigenului specific adenomului de prostată. Tratamentele sunt diferite, în funcţie de faza în care se află adenomul, dar şi de alte comorbidităţi. În ultimul timp, se utilizează foarte frecvent şi tratamente asociate cu terapii alternative.

Unul dintre aceste tratamente este cel lansat de compania Hofigal, care se numeşte Licoprostat. El este un supliment alimentar recomandat mai ales pentru prevenirea riscului apariţiei hipertrofiei benigne de prostată. Este benefic în îngrijirea pacienţilor cu hipertrofie benignă de prostată, prostatite, adenom benign de prostată, adenocarcinom de prostată cu şi fără tratament condiţional. Produsul nu presupune înlocuirea tratamentului convenţional din afecţiunile menţionate, ci se asociază în mod benefic la acestea, cu aport corespunzător de nutrienţi, reducând efectele secundare ale medicamentelor de sinteză. Produsul se găseşte sub formă de capsule pe blistere sau patru capsule într-o cutie pliantă. Ing. ªtefan Manea, managerul companiei Hofigal, a evidenţiat că acest tip de medicament conţine ulei de cătină, apreciat la nivel internaţional pentru efectele sale terapeutice şi utilizat din ce în ce mai frecvent, chiar în afecţiuni majore cum sunt cele ale cancerului. Pe lângă uleiul de cătină, o capsulă mai conţine ulei de măsline, de in, lecitină şi gluconat de zinc, care este foarte important.

În Statele Unite ale Americii, efectuarea PSA este introdusă ca analiză obligatorie în pachetele de asigurări pentru sănătate, a precizat conf. Marcian Manu.
În Europa încă sunt dezbateri în legătură cu eficienţa acestui mod de investigare, dar se utilizează, fără să fie obligatoriu. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!