BIO-E-GELTM-combate eficient bufeurile!

on . . Accesări: 3810

Conform datelor prezentate în urmă cu trei zile la Întâlnirea Anuală ISSWSH (International Society for the Study of Women’s Sexual Health) BIO-E-GELTM, un gel transdermal cu conţinut de estradiol, s-a dovedit a fi eficient şi de siguranţă în ameliorarea simptomelor vasomotorii la femeile aflate în postmenopauză, în urma studiului fiind stabilite totodată şi dozele cele mai mici care pot fi administrate  în siguranţă şi care sunt totuşi eficiente.
 În cadrul studiului realizat de către firma BioSante Pharmaceuticals, Inc. din Lincolnshire, Illinois au fost monitorizate 484 de femei sănătoase aflate în postmenopauză la care s-a administrat BIO-E-GELTM în trei doze diferite (doză mică, moderată şi doză mare) versus placebo timp de 12 săptămâni, fiind atenţionate să noteze cu stricteţe frecvenţa şi severitatea valurilor de călduri. Toate participantele au prezentat cel puţin 120 de episoade de călduri (bufeuri) în primele 14 zile a perioadei de screening.
 După 12 săptămâni la femeile care au folosit BIO-E-GELTM s-a înregistrat o reducere a numărului bufeurilor cu 88%, adică de la un număr mediu de 12,9 pe zi la un număr mediu de 1,6 pe zi, ceea ce înseamnă o reducere cu 11,3 de bufeuri pe zi, rezultatele fiind statistic înalt semnificative faţă de placebo. Reacţiile adverse locale au fost rare.
 Avantajul formulei transdermale a estrogenului faţă de preparatele administrate per os constă în faptul că furnizează estrogeni bio-identici care nu necesită o primă metabolizare hepatică şi nu se asociază cu efectele adverse date de estrogenii conjugaţi administraţi per os. La ora actuală estrogenii conjugaţi reprezintă cel mai popular tratament pentru ameliorarea simptomelor neplăcute asociate cu menopauza.

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!