LYRICA-beneficii în tulburarea anxioasă

on . . Accesări: 5669

Comitetul Produselor Medicale de Uz Uman (CHMP) din cadrul Agenţiei Medicale Europene a anunţat o părere pozitivă şi recomandă aprobarea autorizaţiei de marketing pentru Lyrica® (pregabalin) în tratamentul tulburării anxioase generalizate (GAD, generalized anxiety disorder) la adulţi, informează firma Pfizer Inc, urmând ca recomandarea să fie analizată şi de Comisia Europeană, care deţine autoritatea de a aproba medicamentele în ţările Uniunii Europene.
 GAD, o boală psihică care afectează circa 5% a populaţiei cel puţin o dată în cursul vieţii, se caracterizeză prin fatigabilitate, insomnie, scăderea capacităţii de concentrare, iritabilitate şi anxietate exagerată. Afecţiunea apare mai frecvent la femei decât la bărbaţi, de multe ori simptomele devenind persistente, cronice şi chiar progresiv mai severe, exacerbate de perioadele de stres. Boala apare mai des la persoanele cu boli invalidante, mai ales la cei care suferă de dureri cronice.
 «Deşi pacienţii se adresează de multe ori medicilor cu asemenea probleme, boala este foarte slab tratată », spune prof. dr.Stuart Montgomery de la Secţia de Psihiatrie a Colegiului Medical Universitar din Londra. Efectele psihologice şi psihice la GAD afectează în sens negativ relaţiile inter-personale, ducând la înrăutăţirea progresivă a activităţii zilnice a persoanei respective.
 Lyrica este aprobat pentru tratamentul durerii neuropatice diabetice, postherpetice, fiind şi o terapie adjuvantă în epilepsie în peste 50 de ţări în afara Statelor Unite. Efectele adverse cele mai frecvent asociate tratamentului cu pregabalin sunt de genul somnolenţei şi ameţelilor.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!