SCJU Târgu Mureş, unicul din regiune care utilizează sisteme de sigilare şi disecţie vasculară

on . . Accesări: 3581

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş este singura din Regiunea Centru, care utilizează kit-uri disectoare ultrasonice pentru proceduri laparoscopice, adică sisteme de sigilare şi disecţie vasculară, ce mobilizează organele fără a fi nevoie de fire de sutură sau clipuri, a anunţat managerul unităţii spitaliceşti, Ovidiu Butuc.

Potrivit conducerii SCJU Târgu Mureş, cele patru kit-uri, în valoare totală peste 19.000 de euro, au fost donate de o firmă, luna aceasta, iar până în prezent s-au făcut trei intervenţii cu ele, la Clinicile Chirurgie I şi Chirurgie II.

Ovidiu Butuc a spus că sistemul este total independent, nu necesită generator conectat la o sursă de curent electric, este uşor de utilizat, are numeroase avantaje şi uşurează mult munca echipei medicale.

'Vasele ce pot fi sigilate sau tăiate cu acest sistem sunt arterele, venele şi vasele limfatice, cu diametrul de până la 5 milimetri. Avantajele utilizării acestei metode moderne sunt reducerea timpului operator cu minim 40 %, reducerea hemoragiilor intra şi postoperatorii cu până la 80 %, cu scăderea necesarului de sânge transfuzie, reducerea timpului de spitalizare post operator cu până la 3 zile, recuperarea postoperatorie mai rapidă cu reintegrarea pacientului şi scăderea reintervenţiilor datorită faptului că în corpul pacientului nu vor exista materiale străine (fire, clipuri)', a precizat conducerea SCJU Târgu Mureş.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!