Compania Roche lansează un nou test de depistare a cancerului de col uterin

on . . Accesări: 1169

 Vineri, 21 februarie, grupul farmaceutic elveţian Roche, a lansat un nou test de depistare a cancerului de col uterin, numit CINtec PLUS, care permite identificarea femeilor cu leziuni precanceroase de grad ridicat şi care trebuie să facă de urgenţă o colposcopie.

Grupul farmaceutic elveţian Roche, primul pe piaţa produselor oncologice, a anunţat vineri lansarea unui nou test de depistare a cancerului de col uterin.

Testul citologic numit CINtec PLUS permite identificarea femeilor care au leziuni precanceroase de grad ridicat şi care trebuie să facă de urgenţă o colposcopie, a precizat grupul într-un comunicat, citat de AFP.

Majoritatea cazurilor de cancer de col uterin sunt cauzate de un virus numit papilomavirus uman sau HPV (Human Papilloma Virus). Trebuie tratate însă doar femeile care au o infecţie persistentă şi care prezintă leziuni precanceroase de grad ridicat. Testul a fost conceput pentru identificarea infecţiilor cu HPV care pot duce la cancer şi diferenţierea de cele care nu au acest risc.

'Cancerul de col uterin este al treilea cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei şi adesea niciun simptom nu anunţă precancerul de col', spune Roland Digglemann, director de operaţiuni la Roche Diagnostics, menţionat în comunicat.

În toată lumea sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin peste 500.000 de noi cazuri, jumătate din paciente murind din această cauză. Dacă este depistat în fază incipientă, este unul din cancerele cel mai bine prevenite şi tratate, rata de supravieţuire depăşind 90%, arată Roche. În schimb, dacă boala este în stadiu avansat când este depistată, rata medie de supravieţuire cinci ani este de circa 20%.

Testul citologic conceput de firma Roche este comercializat în Europa, Asia, America Latină şi Canada.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!