Cristian Buşoi despre pachetul de bază: Există anumite chestiuni pe text care trebuie clarificate

on . . Accesări: 1309

cristian busoi 73594000 rsPreşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat vineri că trebuie clarificate anumite aspecte din pachetul de bază al serviciilor medicale.

Buşoi a precizat că susţine un pachet de servicii care să stabilească clar ce se întâmplă cu banii asiguraţilor şi la ce servicii pot ei să se aştepte în momentul în care plătesc o asigurare de sănătate.

"În aceste zile, colegii mei de la CNAS lucrează pe text cu atenţie pentru a ne formula un punct de vedere tehnic. Susţinem ideea de a avea un pachet de bază, ideea de a stabili clar ce se întâmplă cu banii asiguraţilor şi la ce servicii pot ei să se aştepte în momentul în care plătesc o asigurare de sănătate, pentru a fi foarte clare aceste lucruri. În acest moment, nu am nicio obiecţie şi dacă aş avea o obiecţie le-aş discuta mai întâi cu domnul ministru al Sănătăţii şi apoi le-aş putea prezenta public. Sunt câteva lucruri evident de îndreptat, sunt câteva lucruri care încă trebuie clarificate pe text, dar sunt chestiuni de bucătărie internă pe care le vom stabili luni la o întâlnire între echipa de la CNAS şi echipa ministerului. Cred că marele avantaj al acestei noi abordări este acela de a raţionaliza şi de a face mai eficiente anumite servicii medicale care ar fi trebuit să se rezolve într-o altă parte decât în spital, de a pune nişte reguli suplimentare", a spus Buşoi.
Preşedintele CNAS a mai spus că propunerea Ministerului Sănătăţii este rezonabilă şi acoperită din punct de vedere medical.

Eugen Nicolăescu: Pachetul de bază este dimensionat la nivelul bugetului pe care şi-l permite România

"Numărul de consultaţii devine limitat prin faptul că nu există buget pentru a asigur tot, oricând, la orice oră, oricărui cetăţean al României. Faptul că acum se merge într-un mod foarte clar şi foarte transparent, ce poate să se asigure şi ce este normal să se asigure din punct de vedere al procedurilor, al diagnosticelor pentru internare, al numărului de intervenţii, investigaţii consultaţii, eu cred că este un pas important înainte. Vom vedea dacă şi în practică acest lucru se va întâmpla. La prima vedere, pot să spun că mi se pare foarte rezonabil ceea ce se oferă şi foarte bine acoperit din punct de vedere medical", a mai spus reprezentantul CNAS.

Sursa: AGERPRES

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!