Consultaţii gratuite la Fundaţia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare 'Prof. Dr. Ioan Pop de Popa'

on . . Accesări: 2017

afectiuni cardiovascularePână pe 28 septembrie, Fundaţia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare "Prof. Dr. Ioan Pop de Popa" (FOBAC) din Bucureşti oferă consultaţii gratuite şi analize la preţ redus pacienţilor cu boli de inimă.

'Marcăm Ziua Mondială a Inimii prin ceea ce ştim noi să facem mai bine, de peste două decenii: consultaţii şi analize pentru pacienţii cu boli care suferă de boli de inimă', se arată într-un comunicat remis AGERPRES de acad. prof. dr. Ioan Pop de Popa, fondatorul FOBAC şi al şcolii româneşti de chirurgie cardiovasculară.

 

Începând de luni, medicii de la FOBAC oferă gratuit măsurarea tensiunii arteriale, şedinţe de consiliere asupra stilului de viaţă şi de consiliere psihologică. De asemenea, pentru fiecare EKG pe care îl fac în această perioadă la FOBAC, pacienţii pot beneficia de o consultaţie gratuită la medicul cardiolog al fundaţiei.


Fundaţia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare 'Prof. Dr. Ioan Pop de Popa' a luat fiinţă în anul 1991, din dorinţa de a-i asista pe bolnavii operaţi pe cord după externarea din spital. În acea perioadă, din cauza lipsei personalului calificat în acordarea asistenţei pentru aceşti bolnavi, la nivel naţional, mulţi pacienţi aveau complicaţii şi chiar decedau.

Premieră: „Manualul inimii”

'Avem pacienţi pe care îi urmărim de peste 30 de ani. Pentru noi, sunt adevăraţi membri ai familiei. Le cunoaştem nu doar suferinţele, ci şi poveştile de viaţă, bucuriile şi motivele de tristeţe. E important, pentru că medicina se practică nu doar cu mintea, ci şi cu sufletul', subliniază Ioan Pop de Popa.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!