În Rânca se amenajează o bază multifuncţională, iar pe Transalpina, un heliport SMURD

on . . Accesări: 1722

 dsc9730 01004300 rsPrefectul judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că au fost alocate fonduri pentru realizarea unei baze multifuncţionale în zona montană Rânca, iar pe Transalpina va fi amenajat un punct pentru aterizarea elicopterului SMURD.

Conform sursei citate, a fost alocată suma de 1,3 milioane de lei pentru amenajarea bazei care va găzdui structurile operaţionale din zonă.

"Am reuşit să obţinem o finanţare pentru amenajarea bazei de întreţinere, supraveghere şi deszăpezire de la Rânca. Vrem să facem un centru permanent multifuncţional, în care să avem reprezentanţii de la Drumuri, de la Poliţie, Jandarmerie, vrem să avem o maşină de pompieri acolo şi o ambulanţă cu personal specializat. Este vorba de 1,3 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru amenajarea bazei. Sper să avem anul acesta finalizate lucrările", a declarat Claudiu Teodorescu.

Totodată, acesta a menţionat că a discutat cu reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru ca o maşină de pompieri să fie repartizată în zona montană Rânca, momentan în zonă acţionând, în caz de incidente, Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu sau cel de la Novaci.

Prefectul judeţului Gorj a mai spus că va fi amenajat un punct de aterizare a elicopterului SMURD pe DN 67 C Transalpina.

"Săptămâna viitoare, colegii de la Ministerul Afacerilor Interne şi cei de la aviaţia utilitară vor ajunge în Gorj cu un elicopter pentru a face analizele în zona Transalpina pentru a găsi punctul cel mai bun pentru a amenaja un punct de aterizare a elicoperului SMURD, în caz că avem o intervenţie rapidă în acest sens", a precizat Teodorescu.

Sursa: AGERPRES

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!