Până la 1 ianuarie 2014 va fi elaborată o nouă listă de medicamente compensate

on . . Accesări: 1786

listamedicamenteactualiyata-1349447203 rsMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a anunţat joi că până la 1 ianuarie 2014 va fi elaborată o nouă listă de medicamente compensate.

El a precizat că, până la sfârşitul acestui an, va fi reevaluată actuala listă. Ministrul a arătat că trebuie modificat modul de stabilire a preţurilor pentru medicamentele din import, astfel încât să fie descurajate exporturile paralele.

"Avem discuţii foarte avansate, prin grupuri de lucru, cu asociaţiile de producători internaţionali şi români de medicamente, pentru că am ajuns la concluzia clară că trebuie să facem modificări în privinţa modului de stabilire a preţurilor pentru medicamente din import, astfel încât să descurajăm exporturile paralele, având în vedere că medicamentele nu ajung la cetăţenii români", a subliniat oficialul MS.

Nicolăescu s-a referit şi la faptul că suspendarea exporturilor paralele ca măsură administrativă nu este soluţia "cea mai înţeleaptă", fiind preferabilă o măsură economică, respectiv stabilirea preţurilor astfel încât producătorii să nu mai fie tentaţi de exportul paralel. Potrivit ministrului, măsura economică va trebui transpusă într-un act normativ, care să fie publicat în Monitorul Oficial până la sfârşitul lunii iulie.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!