Soluţie pentru reluarea activităţii Institutului Inimii de la Tg. Mureş

on . . Accesări: 1893

eugen-nicolaescu-hipertensiunea-arteriala-este-boala-secolului-eu-sunt-hipertensiv-de-multi-ani-208451 rsMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat miercuri că a găsit o soluţie privind reluarea activităţii Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant de la Târgu Mureş, aceasta urmând să fie discutată cu specialiştii şi apoi să fie supusă atenţiei Guvernului în şedinţa de marţi.

În legătură cu finanţarea activităţii de transplant, ministrul a precizat că aceasta se va rezolva odată cu rectificarea bugetară, iar până atunci se încearcă susţinerea activităţii prin alte soluţii.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că din iarnă se va găsi vaccin antigripal produs la Institutul Cantacuzino.

În ceea ce priveşte proiectul privind o aşa-zisă nouă taxă pentru spitale, Eugen Nicolăescu a spus că documentul a fost o ciornă care a ajuns la presă.

"Cred că a fost o dorinţă, mai degrabă, a unora să se dea mari, a unora dintre cei care intraseră în posesia acelor documente. Cei care au intrat în posesia documentului nu l-au citit cu atenţie. Era vorba de situaţia în care se introduc paturi private în secţii publice. Dacă cineva doreşte să se interneze într-un spital public, dar într-o secţie privată pentru care plăteşte, acolo fiind alte condiţii hoteliere şi alţi medici', a arătat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la Forumul Healthcare.

Premierul Victor Ponta i-a solicitat miercuri ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, să prezinte o soluţie vizând funcţionarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant de la Târgu Mureş, închis în 2011.

Victor Ponta vrea mai multă atenţie la informaţiile neoficiale apărute în presă.

"Vreau să vă rog pe dvs. personal, pentru că e o problemă veche, să veniţi săptămâna viitoare cu o decizie legată de Institutul Inimii de la Târgu Mureş. Ştiu că acolo sunt probleme şi de orgolii personale şi de concepţii diferite între medici. Pe mine ce mă interesează este totuşi să reuşim să ajutăm oameni care altfel îşi pierd viaţa că ştiu că între profesori şi între medici e foarte greu să găsiţi consens. Dar săptămâna viitoare vreau să vă rog frumos să lămurim cum stau lucrurile", a afirmat Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Eugen Nicolăescu: Până la sfârşitul acestui an vreau să reluăm transplantul de cord la Târgu Mureş.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!