Institutul german Robert Koch confirmă prezenţa unui nou tip de coronavirus la un pacient din Qatar

on . . Accesări: 4157

Institutul german pentru sănătate publică Robert Koch a anunţat vineri că un bărbat din Qatar a fost infectat cu un nou tip de coronavirus, dar a subliniat că acesta nu pare să fie la fel de uşor transmisibil ca virusul similar care s-a aflat la originea epidemiei globale SARS din 2003, relatează Associated Press...

Pacientul în cauză s-a îmbolnăvit în octombrie în Qatar, suferind de probleme respiratorii severe. După un tratament de circa o lună într-o clinică de specialitate din Germania, el a fost externat săptămâna aceasta.

Agenţia britanică pentru protecţia sănătăţii /HPA/ a confirmat la rândul ei pe baza unor mostre că respectivul pacient s-a îmbolnăvit din cauza unui coronavirus de tip nou, care a mai fost detectat până acum numai la alte patru persoane, din Qatar şi Arabia Saudită.

Institutul Koch a precizat că nu există dovezi privind transmiterea noului virus de la om la om.

Coronavirusurile sunt o familie extinsă de virusuri printre care se numără răceala obişnuită şi SARS.

SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) a apărut în China în 2002 şi a cauzat moartea a circa 800 de persoane la nivel mondial, după care s-a reuşit ţinerea sa sub control.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunţa la sfârşitul lui septembrie că testele efectuate asupra unui pacient, un bărbat de 49 de ani de asemenea din Qatar şi recent întors din Arabia Saudită, au confirmat prezenţa unui nou sau neobişnuit coronavirus din aceeaşi familie cu virusul SARS. Peter Openshaw, director al Centrului pentru infecţii respiratorii al Colegiului Imperial din Londra, a afirmat atunci că există riscuri reduse ca virusul să reprezinte un motiv de îngrijorare şi se poate ca acesta să fi fost depistat numai datorită tehnicilor sofisticate de testare.

Sursa: Agerpres

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!