Analiza ADN dintr-o picătură de sânge poate contribui la detectarea a numeroase boli (studiu)

on . . Accesări: 1467

 

 

 

Potrivit unor experimente clinice efectuare pe 320 de pacienți, un test nou pentru analiza ADN-ului eliberat în sânge de celule moarte ar putea contribui la detectarea diabetului, sclerozei multiple, cancerului pancreatic și degenerării creierului, precum și a altor boli, informează AGERPRES.

Această tehnică, care ar putea deschide drumul spre un nou instrument de diagnosticare, se bazează pe semnătura genetică specifică a unor țesuturi ale căror celule mor ca urmare a unei patologii sau prin diverse traumatisme, relatează AFP.

 

Moartea celulară este un aspect central al biologiei umane, subliniază autorii acestui studiu realizat de o echipă internațională condusă de Ruth Shemer și Yuval Dor de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Acest procedeu poate indica stadiile incipiente ale unei boli, cum ar fi dezvoltarea unei tumori canceroase sau începutul unei boli autoimune sau neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Aceasta poate permite, de asemenea, determinarea progresului unei boli, succesul unei terapii sau efectele sale toxice.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!