Cabinetele medicilor de familie din Mureş, transformate în centre de donare a sângelui

on . . Accesări: 2222

 

 

 

Asociaţia Medicilor de Familie (AMF) din judeţul Mureş a semnat un protocol cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Târgu Mureş, prin care medicii de familie se implică în conştientizarea importanţei donării de sânge, în acest sens, punându-şi cabinetele la dispoziţia specialiştilor.

'Este nevoie de sânge la nivel regional, numărul donatorilor a scăzut. Cu toţii suntem cuprinşi de emoţie când vedem la televizor cum salvatorii scot din ghearele morţii un semen de-al nostru, dar uităm că fiecare dintre noi putem fi nişte salvatori.

O pungă de sânge poate salva viaţa unui om operat, suferind de cancer, de leucemie, fiecare putem fi salvatori mergând la centrele de transfuzii. Acest mesaj l-am dus membrilor AMF Mureş şi, conform protocolului, nu doar că facem informare, dar ne punem cabinetele pentru centrul de recoltare, pentru campanii de recoltare la zone mai depărate faţă de centrele de recoltare, doar ca să salvăm vieţi', a spus dr. Şipoş.

Preşedintele AMF Mureş a spus că medicii de familie încearcă să conştientizeze populaţia că prin participarea la acţiunile voluntare de donare de sânge nu trebuie să se urmărească intrarea în lumina reflectoarelor, ci faptul că o viaţă poate depinde de sângele donat. 

'De aceasta îi îndemnăm pe toţi cetăţenii: nu aşteptaţi să fiţi în lumina reflectoarelor, gândiţi-vă că atunci când aţi donat pentru o familie puteţi fi un înger care a salvat o viaţă', a susţinut dr. Remus Şipoş.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!