Mehedinţi: Măsuri de acordare a asistenţei spitaliceşti pacienţilor dializaţi şi a femeilor gravide în cazul producerii de ninsori

on . . Accesări: 1570

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Miruna Constantin a declarat luni că a fost finalizată acţiunea de inventariere pe comune a persoanelor care suportă proceduri de dializă şi a femeilor gravide care necesită internarea temporară în unităţile spitaliceşti în cazul în care în zonă se vor produce căderi masive de zăpadă.

Potrivit sursei citate, specialiştii DSP Mehedinţi au catagrafiat 112 pacienţi care necesită periodic deplasarea pentru dializă la Drobeta Turnu Severin şi 155 de femei gravide care au şi fost arondate unor unităţi spitaliceşti în cazul producerii de ninsori şi viscole.


'Am făcut pregătiri şi la spitalele din oraşele Orşova şi Baia de Aramă pentru internarea persoanelor aflate într-una din situaţiile menţionate. Medicii de acolo le vor acorda asistenţa medicală de urgenţă până când vor putea fi transportate la Drobeta Turnu Severin', a precizat Constantin.

Şefa DSP Mehedinţi a mai afirmat că au fost amenajate în unităţile spitaliceşti din municipiul Drobeta Turnu Severin saloane de rezervă pentru internarea şi monitorizarea permanentă a pacienţilor dializaţi şi a femeile gravide în cazul blocării căilor de acces către localităţile de domiciliu.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!