Diploma europeană pentru anestezie, obţinută la SRATI

on . . Accesări: 4499

diploma.jpgSocietatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) este prima societate din ţară care a introdus posibilitatea obţinerii diplomei europene în domeniu. Preşedintele SRATI, prof. dr. ªerban Marinescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că a fost semnat un protocol între Ministerul Sănătăţii, Societatea Europeană de Anestezie şi Terapie Intensivă şi Societatea Română de ATI pentru obţinerea diplomei europene în România. Marinescu a explicat că din acest an examenul scris pentru ATI se va susţine la aceeaşi dată şi aceeaşi oră, cu aceleaşi subiecte ca în toate ţările europene şi pe baremuri similare. Cu diploma obţinută medicul va putea să profeseze în orice ţară din Europa. Prof. dr. ªerban Marinescu a spus că medicii pleacă şi acum şi vor pleca şi după obţinerea diplomei europene de anestezist, circulaţia liberă permiţând acest lucru.

La rândul său, conf. dr. Daniela Filipescu, membră în Societatea Europeană de ATI, a făcut referire la cercetarea din domeniu, SRATI fiind implicată în proiecte de cercetare ale Societăţii Europene de ATI, participând la proiecte ştiinţifice şi susţinând conferinţe.

La Congresul din acest an al SRATI, care se va desfăşura între 12 şi 16 mai la Sinaia, vor fi abordate şi problemele cercetării şi ale diplomelor europene, a menţionat dr. Daniela Filipescu. 'Întâlnirea noastră anuală ne oferă oportunitatea unui schimb de experienţă privind cercetările pe care noi le facem spre a îmbunătăţi rezultatele obţinute în managementul pacienţilor noştri. Pentru a promova în continuare cele mai înalte standarde ale practicii anestezice şi de terapie intensivă, la manifestarea noastră vor fi prezenţi şi anul acesta reputaţi colegi din Franţa şi Israel', a arătat prof. dr. ªerban Marinescu./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!