Examen pentru obţinerea titlului de specialist

on . . Accesări: 8186

Ministerul Sănătăţii Publice organizează la data de 17 octombrie 2007 examen pentru obţinerea titlului de specialist. Examenul se va desfasura în centre universitare medicale care asigură pregatirea pentru toate modulele teoretice şi baremul de manopere, proceduri, tehnici diagnostice şi terapeutice din curricula de pregătire. Pentru susţinerea examenului de specialist rezidenţii pot opta pentru unul din centrele universitare în care au efectuat pregătirea.
 La acest examen se pot prezenta:
1. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii rezidenţi, inclusiv cadrele didactice şi de cercetare ştiinţifică medicală, confirmate în rezidentiat, care la data de 31 decembrie 2007 încheie stagiul de pregătire (inclusiv audierea cursurilor-conferinţă), conform curriculelor aprobate pentru fiecare specialitate.
2. Rezidenţii confirmaţi în specialităţi cu durata de 6 ani (Ordin MSF nr.888/2001) şi rezidenţii confirmaţi în specialităţi cu durata de trei ani (Ordin MS nr.13/2005), care încheie stagiul de pregătire la data de 3 ian. 2008, respectiv 1 febr. 2008.
3. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii rezidenţi, inclusiv cadrele didactice şi de cercetare ştiinţifică medicală, confirmate în rezidenţiat, care au încheiat stagiul de pregătire şi care din motive justificate nu au susţinut acest examen sau nu l-au promovat în sesiunile anterioare. Prezentarea se face cu respectarea prevederilor art.12(2) din H.G. nr.899/2002 ("Absolvenţii stagiilor de rezidenţiat se pot prezenta la examenul de finalizare în primii 2 ani de la absolvire");
4. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii cetăţeni români, care au efectuat specializarea în afara României şi îndeplinesc condiţiile stabilite de HG nr.970/2004, art.7*)
5. Medicii specialişti sau primari care au efectuat cu aprobarea Ministerului Sănătăţii Publice, pregătire în vederea obţinerii celei de-a doua specialităţi şi care la data de 31 decembrie 2007, încheie stagiul de pregătire în noua specialitate.
6. Medicii specialişti sau primari încadraţi în clinici universitare, care la data de 31 decembrie 2007, îndeplinesc condiţiile prevăzute de art.2(1) din Ordinul comun MS si MEC (nr.546/4260/2004 **)
 Arondarea pe aceste centre universitare medicale şi componenţa comisiilor de examen, va fi stabilită de Ministerul Sănătăţii Publice, după terminarea înscrierilor, în funcţie de solicitări, de numărul candidaţilor precum şi de posibilităţile de a institui comisii de examinare la nivelul acestor centre. Arondarea va fi comunicată prin autoritatile de sanatate publica din centrele universitare medicale respective, la data de 08.10.2007.
 
Sursa: http://perfmed.ro/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!