PEGASYS-eficient acolo unde alte produse nu au dat rezultate

on . . Accesări: 3184

Rezultatele preliminare ale studului REPEAT (REtreatment with PEgInteferon alfa2a in PATients not responding to prior peginterferon alfa2b/ribavirin combination therapy), ce îşi propune re-evaluarea strategiilor de tratament cu Pegasys (peginterferon alpha 2A) şi Copegus (ribavirina), au arătat o serie de beneficii terapeutice la pacienţii care au fost trataţi fără succes cu alţi interefroni – pegylat plus ribavirină. Aceste rezultate aduc o rază de speranţa pentru acei pacienţi care nu au putut fi vindecaţi de hepatita C în urma tratamentului iniţial cu alţi interefroni – pegylat plus ribavirină. Rezultatele preliminare ale studiului internaţional REPEAT arată că 47% dintre pacienţii retrataţi cu doza standard de Pegasys şi Copegus au înregistrat viremii nedetectabile sau au înregistrat o scădere semnificativă a încărcăturii virale, după 12 săptămâni. În plus, 64% dintre pacienţii care au primit doza de inducţie cu Pegasys de 360 mcg, faţă de 180 mcg – doza standard - şi Copegus, timp de 12 săptămâni, au înregistrat un răspuns viral precoce sau viremie nedetectabilă.
 În cadrul lucrărilor American Society for the Study of the Liver (AASLD) au fost prezentate datele după 12 săptămâni de tratament, studiul continuând. Aceste rezultate parţiale sunt de obicei un indicator excelent al gradului în care un pacient se va vindeca sau nu, după încheierea perioadei complete de terapie.
 “Aceste rezultate sunt pozitive, pentru pacienţii care nu au răspuns la terapiile anterioare”, a declarat prof. Patrick Marcellin, de la spitalul Beaujon, Franţa, unul dintre investigatorii principali ai studiului. “Anterior, aceşti pacienţi erau consideraţi dificil de tratat. Acum există însă speranţa unei vindecări”.

Informaţii suplimentare: Marta Niculaie Faranga, PR & Communications Department,
F. Hoffmann - La Roche Romania, 9, Cap. Av. N. Drossu Street, Bucharest 012071
Tel: + 40 21 224 03 97
Fax: + 40 21 224 03 99

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!