Alergiile tratate cu produse gemoterapice

on . . Accesări: 6019

ribes.jpgAlergiile sunt reacţii  modificate a unui organism faţă de un agent microbian, chimic etc. Alergiile sunt unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă oamenii moderni. Că este vorba despre alergii cutanate (de la simple erupţii ca nişte înţepături până la reacţii gigante, de umflături care deformează zona unde apar), de alergii respiratorii (cu toate formele de manifestare – de la rinita alergică şi faringo-laringita alergică, la astmul bronşic alergic), de alergii digestive (cu multiple reacţii de intoleranţă la alimente sau substanţele din alimente) sau alergii sistemice, cu stare generală modificată şi întreaga reacţie a organismului modificată – alergiile sunt probleme de sănătate din ce în ce mai frecvente, mai serioase şi mai dificil de tratat.
Medicina clasică propune efectuarea diferitelor teste alergice, identificarea factorului care declanşează sau întreţine alergia şi îndepărtarea acestuia din viaţa celui implicat. Dar atunci când apar alergii la factori multipli, de multe ori viaţa persoanei alergice devine un coşmar, aceasta având soluţia de a trăi într-un balon de sticlă, pentru că lumea reală este plină de substanţe potenţial periculoare.
De aceea, soluţia medicinii naturale în tratamentul alergiilor este reprezentată de întărirea sistemului imunitar şi a organismului, adică a “terenului” pe care alergenii (factorii care declanşează alergiile) acţionează.
Maceratul glicerinic de elecţie pentru această problemă este Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1 (Plantextrakt), care conţine substanţe “cortizon-like”, cu acţiune foarte bună în situaţii de alergie. În alergii alimentare, se poate adăuga Extract din mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG=D1 şi remediul homeopat de constituţie sau de stare al persoanei.
În alergiile respiratorii, se poate adăuga Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1 şi Extract din mlădite de Măceş- Rosa canina MG=D1. În astmul bronşic alergic, un alt macerat glicerinic util de folosit este Extract din muguri de Călin de munte- Viburnum lantana MG=D1 ), pentru efectul lui bronhodilatator şi miorelaxant. În alergiile cronice, se poate adăuga şi Extract din muguri de fag- Fagus silvatica MG=D1.
Întotdeauna regimul alimentar este important în toate tipurile de reacţii alergice, de aceea un nutriţionist poate sfătui cu privire la principalele alimente care trebuie evitate şi altele, care trebuie adăugate, pentru întărirea reacţiei organismului (fructele şi legumele fiind printre cele mai importante componente ale alimentaţiei echilibrate, dar printre ele aflându-se şi unele cu potenţial alergenic crescut – fructele de pădure, căpşunile etc).

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!