Sabala serrulata - un remediu homeopatic pentru mărirea sânilor

on . . Accesări: 13262

plxpl39.jpgÎn fitoterapie există câteva situaţii în care dintr-o plantă se poate prepara atât un remediu homeopatic cât şi o tinctură sau un extract glicero-alcoolic, care să aibă efecte terapeutice similare. Este cazul castanului sălbatic, utilizat pentru tratamentul hemoroizilor atât în forma homeopatică, cât şi în cea de macerat glicero-alcoolic sau situaţia silurului (Euphrasia) în care atât remediul cât şi infuzia din plantă sunt utilizate pentru tratamentul conjunctivitelor.
Sabal serrulata sau Sereona repens sau Saw palmeto este un palmier pitic originar de pe coasta Atlanticului. Planta este extrem de bogată în minerale, din care peste 50% o reprezintă clorura de sodiu. De asemenea, majoritatea palmierilor conţin substanţe estrogen-like. Þesuturile sale au efect diuretic, sedativ şi tonic. Acţiunea sa se petrece în special asupra ţesutului testicular şi mamar, pe care le poate mări, în situaţii de atonie.
Remediul homeopatic Sabal serrulata are câteva mici indicaţii punctuale, verificate în clinică. Printre acestea:
1. mărirea sânilor – la tinerele cu atrofie a ţesutului mamar, la tinere nervoase, uşor iritabile, care au complexe legate de pieptul nedezoltat. Indicat în special la persoane slabe, cu o nutriţie proastă a ţesuturilor. Se poate administra Sabal serrulata CH7,  3 granule o dată pe zi, dimineaţa, o lună – două.
2. dureri la nivelul ovarelor, atunci când acestea se asociază cu alte dureri (ovare şi cap, sau ovare şi sâni, sau ovare şi ochi etc).
3. la bărbaţi, indicat pentru hipertrofia de prostată, cu urinări frecvente noapea, cu pierderi de urină uneori. Există senzaţia că vezica este prea plină, iar începutul urinării este dureros, ca şi cum urina ar fi forţată printr-un meat prea îngust.
Remediul este indicat în special la persoane iritabile, care simt nevoia să stea singure, pe care compania, consolarea şi simpatia celorlalţi îi agravează. Sunt persoane foarte mult preocupate de propriile probleme, la care se gândesc în mod constant. De multe ori se tem să adoarmă, de teamă că ar putea să li se întâmple ceva rău.
Dacă temperamentul persoanei se potriveşte cu indicaţiile clinice mai sus descrise, atunci se poate prescrie Sabal serrulata CH15 sau CH30, 3 granule o dată pe zi, zilnic, 2-3 săptămâni sau funcţie de reacţiile persoanei.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!