Agraphis nutans  remediu util pentru polipi

on . . Accesări: 18766

O mică plantă din familia Liliaceelor, Agraphis nutans se poate dovedi extrem de util în tratamentul copiilor care au un sistem imunitar slăbit şi au tendinţa de a răci la fiecare expunere la frig sau la vânt rece. Este indicat în special în situaţii de catare respiratorii repetate, în urma cărora apare o hipertrofie a vegetaţiilor adenoide şi a amigdalelor, adică a ţesutului limfatic implicat în apărarea primară a mucoasei respiratorii.
Ne gândim la Agraphis nutans atunci când există o tendinţă de secreţii apoase la nivelul mucoaselor membranare, atât la nivelul nasului, gâtului cât şi la nivelul urechilor. Deci la un copil care răceşte frecvent şi prezintă scurgeri nazale apoase, scurgeri otice (la copii cărora „le curg” urechile) sau faringiene (provocând în permanenţă o tuse sâcâitoare) putem indica acest remediu mic, dar foarte util.
Eu îl folosesc frecvent pentru reducerea volumului polipilor, sau vegetaţiilor adenoide, la copii care au tendinţa de a răci frecvent, asociindu-l cu remediul de constituţie, de câte ori îl pot identifica. Schema pe care o folosesc cel mai frecvent este Agraphis CH5, 3 granule de 2 ori pe zi, 3-6 luni, singur sau împreună cu remediul de constituţie sau miasmatic al pacientului respectiv (indentificat după o consultaţie homeopatică amănunţită).
 
 Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!